Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları 2016

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri - İMMİB tarafından, tasarım öğrencileri ve profesyonel tasarımcılar ile sektörü buluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihi, 22 Nisan 2016.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları 2016 İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları 2016
SON BAŞVURU TARİHİ 22 Nisan 2016
DÜZENLEYEN

İMMİB (İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri)

E-POSTA

tasarim@immib.org.tr

İLETİŞİM: A: Dış Ticaret Kompleksi A-Blok Çobançeşme Mevkii Sanayi Cad. Metaller Sektörü Şubesi 2. Kat Yenibosna, Bahçelievler 34197 İstanbul T: (212) 454 08 86 F: (212) 454 00 98
+ Ajandama Ekle

İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları; 
- Metal, Plastik ve Elektrikli ürünler sektörlerinde yenilikçi fikirleri desteklemek,
- Ülkemiz ihracatçı firmalarının dünya piyasalarında rekabet gücünü artıracak, katma değeri yüksek, özgün ve modern ürünlerin tasarlanmasına zemin hazırlamak,
- Öğrenci ve Profesyonel tasarımcılar ile sektörü buluşturmak,
- Türkiye’de tasarım kültürünü yaygınlaştırmak ve özendirmek,
- 2023 İhracat stratejisine paralel çalışma yürütmek amacıyla yılda bir kez gerçekleştirilmektedir.

Yarışma Kategorileri
Metalden Mamul Açık Büfe ve Masaüstü Servis Ekipmanları ile Döküm  Mutfak Eşyaları Tasarımı 
Plastikten Mamul Düzenleyici Ürünler 
Akıllı Ev Teknolojileri 
Konsept 2016: Evcil Hayvan Ürünleri 

Yarışma Takvimi
Son Başvuru Tarihi: 22 Nisan 2016
Seçici Kurul Toplantısı: 30 Nisan 2016
Ödül Töreni: 3 Haziran 2016

Katılım Koşulları
A) Yarışma katılımı için ön şart, T.C. vatandaşı olmak veya – T.C. vatandaşı olmayan kişiler için – T.C. üniversitelerinin B fıkrasında sözü edilen ilgili bölümlerinde öğrenci yada ilgili bölümlerinden mezun olmaktır.
B) Yarışmanın profesyonel kategorisi, üniversitelerin endüstriyel tasarım bölümü, güzel sanatlar ve mimarlık fakültesi bölümleri lisans mezunları ile bu bölümlere ilişkin yüksek lisans/doktora öğrencileri veya mezunlarına veya ETMK üyelerine açıktır. (Görsel iletişim tasarımı bölümü dahildir)
C) Yarışmanın öğrenci kategorisi, üniversitelerin endüstriyel tasarım bölümleri, güzel sanatlar ve mimarlık fakülteleri bölümlerine  kayıtlı lisans öğrencilerine açıktır. (görsel iletişim tasarımı bölümü dahildir)
Ç) Yarışmaya grup olarak katılmak mümkündür. Grup katılımında, grup temsilcisi olarak bir katılımcının belirlenmesi gereklidir. Yarışmanın grup profesyonel kategorisinde, grup üyelerinden en az bir kişinin B maddesindeki şartları sağlaması gerekmektedir. Ayrıca diğer grup üyelerinin, üniversitelerin endüstriyel tasarım bölümleri veya güzel sanatlar, mimarlık ve mühendislik fakültesi bölümleri lisans mezunu veya öğrencisi veya bu bölümlere ilişkin yüksek lisans/doktora öğrencisi veya mezunu; veya ETMK üyesi olması gerekmektedir. Yarışmanın grup öğrenci kategorisinde, grup üyelerinden en az bir kişinin C maddesindeki şartları sağlaması; ayrıca diğer grup üyelerinin tamamının üniversitelerin endüstriyel tasarım bölümleri veya güzel sanatlar, mimarlık, mühendislik fakültesi bölümleri lisans öğrencisi olması gerekmektedir. Katılımcılar için  yaş sınırlaması bulunmamaktadır.
D) Yarışma başvuru tarihleri içerisinde mezun olmuş tasarımcılar yarışmamıza mezuniyetlerinden önceki bir tarihte belgelerini yükleyerek başvuruda bulunuyorsa öğrenci, mezuniyet tarihinden sonra bir tarihte  başvuruda bulunuyorsa profesyonel kategoride katılım gösterebilirler.

Katılım Şekli
Yarışma başvuruları online olarak internet üzerinden dosya yükleme yolu ile kabul edilecektir. Birinci aşama için tasarim.immib.org.tr adresinden online kayıt yapılabilir. İkinci aşamada projeler verilen tarihler arasında yine internet sitesine yüklenecektir.

Ödüller
Profesyonel Kategori

1.’lik ödülü*: 15.000 TL    
2.’lik ödülü: 10.000 TL   
3.’lik ödülü: 7.000 TL    
Mansiyon: 4.000 TL   

Öğrenci Kategorisi  
1.’lik ödülü*: 7.000 TL
2.’lik ödülü: 5.000 TL
3.’lik ödülü: 3.000 TL
Mansiyon: 2.000 TL

*Yurtdışında en fazla 2 yıl süre ile eğitim imkanı sağlanabilecektir. Birincilik ödülü alan yarışmacılar ayrıca yurtdışı fuarlarına götürülebilecek. (Grup katılımı durumunda üyelerin ortak mutabakatıyla temsilci olarak bir kişi)

Üniversite Özel Ödülü
Yarışmayı kazanan öğrencilerin aldıkları dereceler ve üniversitelerin yarışmaya katılan öğrenci sayıları baz alınarak yapılan puanlama neticesinde, toplamda en çok puanı alan üniversiteye “10.000 TL Değerinde Donanım Malzemesi” verilecektir.

Uluslararası Yarışmalara Katılım Ödülü
Yarışmada dereceye giren tasarımcıların 15 Haziran 2017 tarihine kadar ödüllü projeleri ile katıldıkları Uluslararası Tasarım Ödülleri'nin katılım masrafları, ödeme belgelerinin İMMİB'e ibrazına istinaden 500 Euro’ya kadar desteklenecektir. Yarışmanın kazanılması durumunda Ödül Töreni’ne katılım için 1000 Euro'ya kadar konaklama, ulaşım ve vize masrafları İMMİB'ce karşılanacaktır. 

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayınız.
Yarışma şartnamesi için tıklayınız.


 

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/immib-endustriyel-tasarim-yarismalari-2016_143117.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!