Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul 2010 Tasarımları İstanbulluların Oylarıyla Belirlendi

Sevdiklerine İstanbul’a dair hediye vermek veya kentin bir hatırasına sahip olmak isteyenler için 2010 yılına özel olarak tasarlanan hediyelik eşyalar, İstanbullular tarafından oylandı. Yarışma sonunda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri, düzenlenen törenle verildi.

yapi.com.tr
1 İstanbul 2010 Tasarımları İstanbulluların Oylarıyla Belirlendi

010 yılında İstanbul’a gelecek yerli ve yabancı turistler ile İstanbullulara satışı sunulmak üzere, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Pera Güzel Sanatlar işbirliği ile hayata geçirilen “Taşınabilir Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

Sabahattin Özbakır, Nilüfer Moayeri, Erdem Akan, Timuçin Unan, Akın Nalça, Hulusi Sözen, Nedret Yaşar, İlhan Şenat ve Hatice Abaoğlu gibi tasarım dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan jüri tarafından yapılan ön değerlendirilme sonrasında seçilen eserler, İstanbul tutkunları tarafından oylamaya tabi tutuldu.


Melis Sevinçli

El sanatlarının ve geleneksel tasarımların canlandırılması, İstanbul’a ait kültürel değerlerin vurgulanması, günümüzün İstanbul’unu temsil edecek imge ve nesnelerin tasarlanması, kentin mimari ve coğrafi dokusunun ele alan tasarımlar olması gibi kriterleri yerine getiren 160 tasarımcının 170 eseri arasından sıyrılan genç tasarımcı Melis Sevinçli, birinciliğe layık görüldü. Yarışmanın ikinciliğine Gülay Gökay ve üçüncülüğe ise Christiane Alaettinoğlu seçildi.


Gülay Okay

Dereceye girenler ödüllerine kavuştu

Dereceye giren eser sahipleri, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt ve Pera Güzel Sanatlar Genel Sanat Yönetmeni Sabahattin Özabakır'ın ev sahipliğinde düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt konuşmasında, tasarım alanında sanatçıların çalışmalarını tüm İstanbullular ve İstanbul’u ziyaret edenlerle paylaşabilecekleri bir ortam sunmak istediklerini dile getirdi. Kurt, şöyle devam etti:

“Yarışmamız sonucunda, İstanbul’u temsil edecek yeni ve özgün objelere sahip olduk. Yarışmanın bir diğer önemli özelliği ise, İstanbul için yapılan hediyelik eşyaların yine İstanbullular tarafından seçilmiş olması. Birbirinden değerli jüri üyelerimizin ilk değerlendirmeleri sonrasında dereceye giren eserler, internet sitesi üzerinden halk oylamasına sunuldu ve İstanbul tutkunlarının oylarıyla belirlendi.”

Yarışmada dereceye giren tasarımların yanı sıra tüm katılımcıların projeleri, düzenlenen ödül töreninin ardından Pera Sanat Galerisi’ndeki “Taşınabilir Hediyelik Eşya Tasarım Sergisi”nde İstanbullularla buluştu. Sergi, 4 Ocak tarihine kadar İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın ikinci kat sergi alanında da ziyaret edilebilir.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/istanbul-2010-tasarimlari-istanbullularin-oylariyla-belirlendi_75316.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Herhalde yarışmaya yeterli nitelikte katılım olmadı YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!