Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘İstikbalini Tasarla’ Mobilya Tasarım Yarışması

Genç tasarımcıları desteklemek ve sektördeki tasarım kültürünü geliştirmek amacıyla İstikbal tarafından düzenlenen ‘İstikbalini Tasarla’ mobilya tasarım yarışmasının son başvuru tarihi 29 Haziran 2018.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

‘İstikbalini Tasarla’ Mobilya Tasarım Yarışması ‘İstikbalini Tasarla’ Mobilya Tasarım Yarışması
SON BAŞVURU TARİHİ 29 Haziran 2018
DÜZENLEYEN

İstikbal Mobilya

OKUL-ÖĞRENCİ / PROFESYONEL Okul-Öğrenci
WEB ADRESİ

http://istikbalinitasarla.com

E-POSTA

info@istikbalinitasarla.com

+ Ajandama Ekle

Boydak Holding’in mobilya sektöründeki amiral markası İstikbal, Türkiye’de tasarım kültürünün gelişmesine olanak sağlayacak, genç tasarımcıları destekleyen, ‘İstikbalini Tasarla’ mobilya tasarım yarışmasını duyurdu. 

Tasarımla ilgili bölümlerde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile henüz profesyonel hayata atılmamış yüksek lisans öğrencilerini kapsayan yarışmada, 120 bin TL’ye yakın para ödülünün yanı sıra, başarılı tasarımcılar eşliğinde workshoplar, öğrenimi devam eden öğrencilere aylık 500 TL olmak üzere toplamda 4.500 TL burs olanağı ve 18 mezun tasarımcıya Boydak Holding iştiraklerinin tasarım birimlerinde kariyer olanağı sunuluyor.

Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’in fikir öncülüğünü yaptığı yarışma, İstikbal markasının tasarıma ve tasarımcıya verdiği değerin bir ölçütü. 1957 yılından bu yana Türkiye mobilya sektörüne yön veren marka, “Her dilde ev demek o” mottosunu desteklemeyi ve globalde yakaladığı ivmeyi genç tasarımcıların sinerjisiyle geliştirmeyi hedefliyor. 

YARIŞMANIN AMACI
Geleceğin tasarımcılarına mobilya tasarımı deneyimi yaşatmak ve başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmek, genç yeteneklerin Boydak Holding bünyesinde staj yapmalarına olanak sağlamak, staj sürelerince verilecek eğitimlerle gelişimlerine katkıda bulunmak ve süreci başarıyla tamamlayan öğrencilerimize iş imkânı sunmak.

KATEGORİLER
1. KONSEPT MOBİLYA KATEGORİSİ
Oturma Grubu: Koltuk-kanepe takımı ya da köşe takımı
Sehpa - Yemek Grubu: Büfe, yemek masa-sandalyesi ile birlikte vitrin ya da duvar ünitesi

Tasarlanacak yaşam alanında, oturma birimi ile yemek birimi konsept anlayışı ile ele alınmalıdır.

2. AKILLI MOBİLYA KATEGORİSİ
Teknoloji, fonksiyon ve ergonomiyi bir potada eriten tasarımlar.

a. GENÇ ODASI KATEGORİSİ - Kendi yaşam alanını tasarla
Gençlerin kendi yaşam alanlarını günün koşullarına göre yeniden tasarlaması hedeflenmektedir. Genç odasını oluşturan standart ünitelerin tasarlanabileceği gibi, bu kapsamdan bağımsız; oturma, çalışma, dinlenme, depolama ve eğlenme fonksiyonlarını bünyesinde barındıran ürün kurgusunu tasarımcının belirleyeceği mobilyalar tasarlanabilir. Oda için düşünülen alan 16 m2’lik bir alandır. Tasarımlar maksimum bu alanı değerlendirecek şekilde tasarlanabilir.

b. DEPOLAMA KATEGORİSİ
Günümüzde git gide daralan mekanlarda oluşan depolama problemlerini ortadan kaldıran mobilyalar (dolap, büfe, masa, baza, koltuk vs.) Seçilen tek bir üründe depolama ihtiyacı için akıllı bir biçimde çözüm önerileri getirilmelidir.

c. OTURMA ÜNİTESİ KATEGORİSİ
Konfor ve teknolojinin birleştiği oturma üniteleri; koltuk, kanepe veya köşe grubu

Teknolojinin ağırlıkla yaşam alanlarımıza girdiği günümüzde, günün ihtiyaçlarına yönelik, en az 3, en fazla 7 kişiye oturma olanağı sağlayan oturma üniteleri tasarlanmalıdır.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
Özgün, yenilikçi (inovatif), estetik, fonksiyonel, kullanıcı ve üretici dostu.

www.istikbalinitasarla.com sayfasındaki online başvuru sistemi üzerinden gönderilen tüm başvurular, jüri ekibi tarafından değerlendirilerek, her kategoriden 5 proje, toplamda 20 proje değerlendirmeye alınacak, 12 proje derecelendirmeye hak kazanacaktır.

KATILIM KOŞULLARI
- Yarışmaya üniversitelerin; Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği bölümlerinden 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri ile herhangi bir ticari kuruluşta çalışmayan lisansüstü öğrencileri katılabilirler. Katılımcıların yarışma başvuru tarihinden 6 ay öncesine kadar, üniversitelerinde öğrenci olduklarını belgelemeleri gerekmektedir.

- Yarışmaya grup olarak katılmak isteyenlerin katılım koşullarına uymaları gerekmektedir. Seçtikleri grup lideri grubun temsilcisi olarak kabul edilir ve ödül grup liderine teslim edilir. (Grup üyeleri maksimum 4 kişiden oluşmalıdır.) Her bir ekip üyesinden öğrenimlerini belgelemeleri istenmektedir.

- Katılımcılar tüm kategorilere birden fazla proje ile başvurabilirler.

- Katılımcılar birden fazla kategoride başvurabilirler.

- Bir katılımcı bir projede grup üyesi iken kendi bireysel projeleri ile de katılabilir veya bir başka grubun proje ekibinde de yer alabilir. Bir kişi en fazla 3 farklı proje ekibinde yer alabilir.

- Türkiye sınırları dahilinde eğitim veren eğitim kurumlarında okuyan yarışmacılarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı aranmamakla birlikte, yurt dışında eğitim gören katılımcılarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı şartı aranmaktadır.

ÖNEMLİ NOT: Hazırlanacak olan projeler; daha önce başka bir yerde sergilenmemiş ve başka bir yarışmaya gönderilmemiş olmalıdır.

YARIŞMANIN AŞAMALARI
1. AŞAMA:
Bu aşamada, en az 3 (üç), en fazla 5 (beş) pafta olmak koşulu ile A3 normunda beyaz zeminde tasarım önerileri teslim edilecek, her kategoriden 5 adet proje jüri ekibi tarafından değerlendirilerek derecelendirmeye tabi tutulacaktır.

Tasarımcılar tasarımlarının yüklemelerini yaparken her bir başvuru için 8 haneli kod otomatik olarak üretilecektir.

2. AŞAMA: Bu aşama, staj, prototip ve workshop detaylarından oluşmaktadır. Her kategoride değerlendirmeye kalan 5 projeden dereceye giren 3 proje toplamda ise 12 proje başvuru sahibi staj programına davet edilecektir. Staj süresince hazırlanan staj programı çerçevesinde her kategoride şampiyon olan projelerin prototipinin üretilmesi sürecinde tüm stajyerler aktif olarak çalışacaklardır. Kurum tarafından konusunda uzman kişilerle düzenlenecek olan workshop ve eğitimlere katılma fırsatı da bu aşamada gerçekleştirilecektir.

Herhangi bir kategoride ödül alan 3. sınıf öğrencilerinin burs ödülünü alması için staj programını tamamlaması gerekmektedir. Staj aşamasını başarı ile tamamlayan 3. sınıf öğrencileri, yeni akademik yılda 4. sınıf eğitimleri süresince, Eylül ayından başlamak üzere 9 ay boyunca aylık 500 TL, toplamda 4.500 TL bursa hak kazanacaktır.

Staj aşamasını başarı ile tamamlayan, 4. sınıf olup mezuniyete hak kazanmış öğrenciler ile yüksek lisans öğrencilerinden 18’i Boydak Holding ve iştiraklerinde istihdam edilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ
Son başvuru tarihi: 29 Haziran 2018
Jüri değerlendirmesi: 10 Temmuz 2018
Sonuçların açıklanması: 13 Temmuz 2018
Staj çalışması: 30 Temmuz - 31 Ağustos 2018 (Staj programı Kayseri’de olup, şehir dışından programa katılacak öğrencilerin, ulaşım masrafları ve konaklama masrafları karşılanacaktır.)

JÜRİ 
Burçin Cem ARABACIOĞLU / MSGSÜ İç Mimarlık Bölümü öğretim üyesi
Federico DELROSSO / Mimar
Savaş ÖZTAŞ / İstikbal Panel Mobilya Tasarım Müdürü, Erciyes Üniversitesi öğretim görevlisi 
Sıdıka RODOP / Marmara Üniversitesi GSF Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi, Altınbaş Üniversitesi GSF Takı Tasarımı Bölümü öğretim üyesi
Süreyya ÖZTÜRK / Bellona Döşemeli Ürün Grupları Tasarım Müdürü
Yalçın ÇELİKBAŞ / Mondi Panel Mobilya Tasarım Müdürü

ÖDÜLLER
Konsept Mobilya 

Birinci ödül: 20.000 TL
İkinci ödül: 15.000 TL
Üçüncü ödül: 10.000 TL

Akıllı Mobilya
(Genç Odaları, Depolama, Oturma Üniteleri - Her bir alt grup bazında ödüller)
Birinci ödül: 10.000 TL
İkinci ödül: 7.000 TL
Üçüncü ödül: 5.000 TL
Ayrıca, dereyece giremeyen 8 yarışmacıya 1.000’er TL mansiyon verilecektir.

Yarışmaya ilişkin detaylar istikbalinitasarla.com adresinden takip edilebilir.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/istikbalini-tasarla-mobilya-tasarim-yarismasi_166156.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!