Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Opera Binası Mimari Proje Yarışması'nda Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

Törende birinci olan ekipte yer alan Mehmet Kütükoğlu, Ertuğrul Uçar, Merih Uçar, Onur Yalçın'a ödülünü Başkan Aziz Kocaoğlu verirken, ikinci olan Hakkı Can Özkan-Dilek Derman, üçüncü olan Erhan Vural-Ozan Şenler ile 9 mansiyon sahibine ödüllerini jüri üyeleri verdi.

yapi.com.tr / AA
İzmir Opera Binası Mimari Proje Yarışması'nda Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesince düzenlenen İzmir Opera Binası Mimari Proje Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Aziz Kocaoğlu, opera binasına önem verdiklerini, mutlaka tamamlamak istediklerini söyledi. Belediye olarak bu projeyi yapacak maddi güçleri olduğunu, en kısa sürede kente opera binası kazandıracaklarını belirten Kocaoğlu, şunları söyledi:

''Opera binasını yapmaya muktediriz. İçinde bulunduğumuz bu binayı rahmetli başkan Ahmet Piriştina yapmak için büyük çaba harcamıştı, ihale süreçleri uzun sürmüş, tamamlayamadı, rahmetli oldu. Sonra biz geldik, bitirdik, bu eseri ortaya koyduk. Eğer çok büyük bir kriz, olumsuzluk olmazsa, sağlığımız el verirse bu binayı yapacağız. Ahmed Saygun, metro, raylı sistem, arıtmalar gibi bu binayı da yapmaya muktediriz. 40 yıldır hangi proje üzerinde konuşulduysa hepsini ya tamamladık ya da tamamlamak üzereyiz. Proje yarışması tamamlandı. Proje yapımı yaklaşık 1 sene sürer, en erken 6 ay ihale süreci sürecek, 2012'nin 6. ayında temeli atılırsa çok iyidir, başarıdır. Hesabı kitabı ona göre yapıyoruz.''



Konuşmacıların söylediklerine de cevap veren Aziz Kocaoğlu, İzmir'in kültür sanat kenti olma hedefine yürüdüğünü, bu hedefe ulaşmak için de çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kentin birçok yerinde kültür sanat merkezleri açtıklarını, en son dün açıkhava tiyatrosu, buz pistini hizmete açtıklarını belirten Kocaoğlu, ''Bu binayı da önemsiyoruz, yapacağız, onun için proje yarışması açtık. Opera binası, metro, arıtma tesisleri kadar gereklidir, bu sloganları kullanıyoruz'' dedi. Opera binasının Karşıyaka'da yapılmasına karşı çıkanların da olduğuna değinen Kocaoğlu, alanı uygun bulduklarını ve böyle bir proje için en iyi alanlardan biri olduğunu ifade etti.

Kocaoğlu, Kadifekale'deki Roma antik tiyatrosunun ortaya çıkarılması ve kale surlarının yenilenmesi için proje hazırlandığını, kamulaştırmaların devam ettiğini, tiyatronun yanında Ege Medeniyetleri Müzesi yapmak istediklerini, bu amaçla bir alan belirlendiğini sözlerine ekledi.
    
İzmir Opera Binası Mimari Proje Yarışması'nda birinci olan Teğet Mimarlık yetkilisi ve ekip temsilcisi Mehmet Kütükoğlu, çok fazla yarışmalara girmediklerini, nitelikli proje ve jüri üyeleri nedeniyle projeye katıldıklarını söyledi.

İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç ise, bugünü bir doğum günü olarak gördüğünü, ''İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin bu yıl 28. yılını kutluyoruz, bugüne kadar büyük uğraşlar verdik, opera ve baleyi tanıtmak için büyük sıkıntılar çektik. 30. yılımızı yeni binada kutlamak istiyoruz'' dedi.

Kolokyuma katılanlar proje ve yer seçimiyle ilgili konuşmalarda görüşlerini bildirdi. Törende birinci olan ekipte yer alan Mehmet Kütükoğlu, Ertuğrul Uçar, Merih Uçar, Onur Yalçın'a ödülünü Başkan Aziz Kocaoğlu verirken, ikinci olan Hakkı Can Özkan-Dilek Derman, üçüncü olan Erhan Vural-Ozan Şenler ile 9 mansiyon sahibine ödüllerini jüri üyeleri verdi.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/izmir-opera-binasi-mimari-proje-yarismasinda-dereceye-girenler-odullerini-aldi_82846.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!