Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzocam 7. Üniversiteler Arası Yalıtım Yarışması'nda Büyük Ödül YTÜ'nün

Her yıl 20’nin üzerinde üniversitenin katılımı ile gerçekleştirilen İzocam Üniversiteler Arası Yalıtım Yarışması’nda, bu yıl zafer, Yıldız Teknik Üniversitesi ekibinin oldu. Final etabı sonucunda dereceye giren projelerin sahipleri ödüllerine kavuştu.

yapi.com.tr



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\yarisma\54451.jpg" align="left" hspace=5 vspace=5> Her yıl 20’nin üzerinde üniversitenin katılımı ile gerçekleştirilen İzocam Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması’nda, bu yıl zafer, Yıldız Teknik Üniversitesi ekibinin oldu. 25 Mayıs Cuma günü Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Salonu’nda gerçekleştirilen final etabı sonucunda dereceye giren projelerin sahipleri ödüllerine kavuştu.



Yalıtım sektörünün lideri İzocam’ın; mimarlık ve mühendislik eğitimi alan üniversite öğrencilerine yalıtım olgusunu yakından tanıtmak ve bu sektörde uzmanlaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlediği “Sağlık Yapılarında Yalıtım” konulu 7.Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren ekipler aşağıdaki gibi sıralandı:





1. YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Ekibi

Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Derya Burcu Özkan
Abdullah Görür / Selçuk Karagöz / Uğur Akbin

2. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Ekibi

Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Hasan Karabay
M.Emre Yeşilova / Ayşe Korucu / Erdal Çetkin

3. ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Ekibi

Öğretim Üyesi Özgür Bayer
Celalettin Yumuş / Mehmet Ozan Özdemir / Ayça Lütfiye Sönmez







Yarışmada, Türkiye ve KKTC’den başvuru yapan toplam 23 ekibin projeleri arasından sözlü finale katılmaya hak kazanan 6 üniversite ekibi İstanbul’da final heyecanı yaşadı. Sözlü final etabı sonucunda birinci olan Yıldız Teknik Üniversitesi Ekibi ve ekipten sorumlu öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Derya Burcu Özkan birer dizüstü bilgisayar kazanırken, ikinci olan Kocaeli Ekibi ve ekipten sorumlu öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Hasan Karabay ile üçüncü olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi ekibi ve ekipten sorumlu öğretim üyesi Özgür Bayer para ödülü almaya hak kazandılar.


İki aşamalı olarak gerçekleştirilen yarışmanın birinci aşamasında; yarışma jürisi tarafından seçilen bir mimari proje, yarışmaya katılacaklarını bildiren üniversite ekiplerine gönderilerek, öğrencilerden bu proje ile ilgili yalıtım ve tesisat hesaplarını TS 825 Binalarda Isı Yalıtım Yönetmeliği ve Standardı ile TS 2164 Kalorifer Tesisatı Projelendirme Kuralları Standardı’na göre yapmaları istendi. Tüm projelerde ayrıca, ‘Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği’ne ve ‘Gürültü Kontrol Yönetmeliği’ne uygunluk ile bu detayların geliştirilmesi koşulu arandı. Yarışmanın İstanbul’da gerçekleştirilen ikinci aşamasında ise, yalıtım alanında uzman kişilerden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda gönderilen projeler arasından ilk sırayı alan altı üniversite ekibi, sözlü final etabında yarıştı.

Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada İzocam Genel Müdürü A. Nuri Bulut, “Geleceğin mimar ve mühendislerine yalıtım sektörünü tanıtmak ve yalıtım bilincini artırmak için düzenlediğimiz Yalıtım Yarışması’nın 7. yılını başarıyla tamamlamanın gururunu yaşamaktayız. Projeleriyle finale kalan 6 üniversiteden genç arkadaşlarımızın sektörümüzün gelişiminde öncü olacaklarına inancımız sonsuzdur.

Bu yıl öğrenci arkadaşlarımızın hazırladıkları projelerle yalıtımı geniş kapsamlı olarak ve toplumsal sorumluluğumuzu da ön plana çıkaracak şekilde düşündüklerini gördük. Yalıtım denince akla ilk gelen ısı yalıtımını doğal olarak çözümleyen arkadaşlarımız, hastanelerde çok önemli bir unsur olan ses yalıtımı ve yangın güvenliğini de atlamayarak bu konudaki başarılarını ortaya koymuşlardır. Camyünü ve taşyünü ile gerçekleştirdikleri yalıtımlarla hem ses yalıtımını hem de yangın güvenliğini bir arada sağlamışlar. Bunu yaparken de, enerji ve ilk yatırım maliyetlerinde % 75’e varan oranda tasarruf elde etmişlerdir.

Artık hayatımızın içine iyice giren küresel ısınma konusuna da değinen öğrencilerimiz, yaptıkları yalıtımla, projesini hazırladıkları hastaneden salınan karbondioksit oranını da % 74 oranında azaltmayı başarmışlardır. Bizleri en çok memnun eden konu da, öğrencilerimizin tüm bu hesaplamaları kendi başlarına yaparak yalıtım konusunu ne kadar geniş boyutta ele aldıklarını göstermiş olmalarıdır.” diyerek dereceye giren ekipleri kutladı.

Her yıl 20`nin üzerinde üniversitenin başvurduğu İzocam Yalıtım Yarışması'na 7 yılda yaklaşık 500 öğrenci katıldı. Finale kalan üniversitelerin projelerine yönelik olarak hazırladıkları makaleler ve jüri üyelerinin değerlendirmelerinden oluşan özel kitap, bu yıl da Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimlerine, Türkiye’deki tüm devlet hastaneleri ve özel hastanelere, kütüphanelere, üniversitelere, kamu kuruluşlarına ve inşaat sektörü firmalarına gönderiliyor.

Türkiye yalıtım sektörünün öncü firması İzocam, sosyal sorumluluk anlamında gelecek yıllarda sektörün uzmanlarının yetişmesine katkıda bulunmaya devam edecek.


ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/izocam-7-universiteler-arasi-yalitim-yarismasinda-buyuk-odul-ytunun_54451.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!