Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Japonya, 'Good Design Awards' İle En İyi Endüstriyel Tasarımlarını Seçti

Japonya Endüstriyel Tasarım Tanıtım Organizasyonu tarafından düzenlenen ‘Japanese Good Design’ ödül programının 2008 galipleri belli oldu. 3 binin üzerine başvurunun iki aşamalı elemeden geçtiği programda binin üzerinde ödül dağıtıldı, yalnızca 15’i ‘en iyiler’ listesine girmeyi başardı. Büyük Ödül ise Toyota'nın yeni nesil 'kompakt otomobil'i

bustler.net



aponya Endüstriyel Tasarım Tanıtım Organizasyonu tarafından düzenlenen ‘Japanese Good Design’ ödül programının 2008 galipleri belli oldu. 3 binin üzerine başvurunun iki aşamalı elemeden geçtiği programda binin üzerinde ödül dağıtıldı. Bu bin tasarımdan ise yalnızca 15’i ‘en iyiler’ listesine girmeyi başardı.



2008 Good Design Ödülleri’nde elemeler, ürünlerin kullanıcıları ve söz konusu servislerden faydalanan müşterilerin perspektifinden yapılmaya çalışıldı. Çıkan sonuçlar ise gerçekten büyük bir ürün spektrumu içinde benzer hedeflere odaklanıyor: “Yakın geleceğin yaşam görüntüleri ve tasarımları, yeni nesil hayat tarzlarına yol gösteriyor.”

Ödül programının büyük ödülü, çevre ve enerji konuları üzerinden geliştirilen Toyota’nın iQ isimli “Micro-Premium” otomobil tasarımının oldu. Yeni bir platform tasarımı ile yalnızca 2,98 metre uzunluğundaki bir araca dört oturma ünitesinin sığdırıldığı, bir litre yakıt ile 23 kilometre ilerleyebilen düşük enerji kullanımlı bu araç, “lüks kompakt otomobil” tasarımları için bir güdümleyici olarak hayal ediliyor.

 

‘Good Design Awards’ kapsamında dağıtılan diğer özel ödül kategorileri arasında 'Sürdürülebilir Tasarım', 'Uzun Ömürlü Tasarım' ve 'Yaşam Alanı için Tasarım' gibi başıkların yanı sıra endüstriyel tasarımın faaliyet gösterdiği 18 ayrı ürün alanı bulunuyor. Kazanan tüm tasarımları görüntülemek için lütfen tıklayınız.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/japonya-good-design-awards-ile-en-iyi-endustriyel-tasarimlarini-secti_64802.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!