Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Beşiktaş Belediyesi Leyla...

Leyla Gencer Heykeli Tasarım Yarışması Sonuçlandı

Beşiktaş Belediyesi'nin Leyla Gencer anısına düzenlediği “Leyla Gencer Heykeli Tasarım Yarışması” sonuçlandı. Dereceye girenlere ödülleri, Beşiktaş Sanat Galerisi'nde düzenlenen törenle takdim edildi.

Beşiktaş Belediyesi
1 Leyla Gencer Heykeli Tasarım Yarışması Sonuçlandı

eşiktaş Belediyesi'nin Leyla Gencer anısına düzenlediği “Leyla Gencer Heykeli Tasarım Yarışması” sonuçlandı. Dereceye girenlere ödülleri Beşiktaş Sanat Galerisi'nde düzenlenen törenle takdim edildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal yarışmanın ödül töreninde, amaçlarının sadece Türkiye değil, tüm dünya müziği için büyük bir değer olan Leyla Gencer'in anısını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu belirtti. Ünal, dünyanın ''La Diva Turca'' unvanını vererek ayakta alkışladığı Leyla Gencer'in anısına düzenlenen heykel yarışmasının büyük ilgi gördüğünü vurgulayarak, ''Yarışmaya başvuran eserleri, uzman jürimiz titizlikle inceledi ve her biri birbirinden başarılı tasarımlar arasında karar vermekte zorlandı. Fulya'ya dikmeye karar verdiğimiz birinci olan eserin Leyla Gencer'in anısını en iyi ve canlı şekilde yaşatabileceğine inanıyoruz'' dedi.



Törende sanatçılara ödüllerini, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal takdim etti. Birinci olan heykeli tasarlayan Önder Büyükerman, Leyla Gencer’i uzun yıllar pek çok eseri seslendirdiği La Scala sahnesinde tasvir etmek istediğini vurguladı. Birinciliğe layık görülerek 22 bin TL'lik para ödülünün de sahibi olan Önder Büyükerman'ın eseri, Fulya'da BJK Plaza önündeki yeşil alana dikilecek.

İkinci Hüseyin Suna 15 bin TL, üçüncü Hüsnü Ertuğ Atlı ise 8 bin TL para ödülü kazandı. Mansiyon alan Ümit Öztürk'e de 5 bin TL para ödülü verildi.

Yarışmada dereceye giren eserler, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Rahmi Aksungur başkanlığında, Prof. Dr. Vedat Somay, Prof. Dr. Nilay Büyükişleyen, Prof. Dr. Ferit Özşen ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Görgülü'den oluşan jürinin değerlendirmeleri sonucunda belirlendi.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/leyla-gencer-heykeli-tasarim-yarismasi-sonuclandi_74932.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • her ne kadar yarısma şaibeli tutanakları ve karışık numaralandırma sistemiyle sonuçlanmış olsa da hocalarımızı tek tek tebrik ederim. Tabi ki sonuç çok açıktı. Her zamanki gibi başarılı mı olan yoksa başarıyı mı hakettirilenler aldı ? sorusunu akıllara getirmiyor değil. tebrikler tekrar muazzam iş olmuş. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!