Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Libeskind'e Almanya'dan Nişan

Dünyaca ünlü mimar Daniel Libeskind Almaya Federal Cumhuriyeti tarafından Servis Nişanı’yla onurlandırıldı.

yapi.com.tr



Dünyaca ünlü mimar Daniel Libeskind Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından Servis Nişanı’yla onurlandırıldı. Sekiz ayrı sınıflandırması bulunan nişanın en önemlisi olan, uluslararası arenada ‘Commander’s Cross’, yani ‘Komutan Nişanı’ olarak bilinen Üstün Servis Nişanı’na layık görülen Libeskind, duygularını şöyle ifade etti: “ Başkan Kohler’den böylesine bir ödül almak beni çok onurlandırdı. Berlin Yahudi Müzesi’nin kalbimde çok özel bir yeri var. İnanıyorum ki tasarım ve mimarlık, duyguları harekete geçirdikleri, hatta provoke ettikleri ve tartışmaların dinginleşmesini sağladıkları için her şeyden üstün iletişim araçları. Benim için mimarlık hayat hakkında, arzularımız ve hayallerimiz hakkında bir hikaye anlatan bir araç.”

Libeskind sözlerine şöyle devam etti. “Tasarladığım yapılar bir mekan olmaktan çok duyguları harekete geçiren ve yaşadığımız dünya hakkında düşünmemizi sağlayan rotalar.”


Berlin Yahudi Müzesi

Berlin Valisi Klaus Wowereit ise “Kader istermişçesine, 9/11 olayları olduğu sırada Libeskind Berlin’deydi. Tam da bir mimarlık başyapıtı olan Yahudi Müzesi’nin açılışını yapacağı sıralardaydı. Bugün, 6 sene sonra, müze artık Berlin’in vazgeçilmez bir parçası olarak bize ait. Berlinliler bu yapıyı bağırlarına bastılar diyebiliriz, çünkü tekrar Yahudi tarihine dahil olduklarını farkettiler. Berlin halkı olarak dünya vatandaşı Daniel Libeskind’i şehrimizin en önemli mimarlarından biri olarak görüyoruz ve Musevi yaşantısının Berlin’de tekrar yeşermesinden büyük mutluluk duyuyoruz” cümleleriyle ünlü mimarı kutladı.

Başbakan Kohler Daniel Libeskind’i, Almanlar ile Yahudiler arasında, Amerika Birleşik Devletleri ve dışında oluşturulacak diyaloga bir temel hazırlayan optimizm ve rehabilitasyon mimarlığı için kutladı.

Almanya’nın problemli tarihi ile umut veren geleceğini mimarlık üzerinden tartışarak sağlam bir zemine oturtmayı amaçlayan Libeskind'e verilen 'Almanya Federal Cumhuriyeti Üstün Servis Nişanı' Başbakan Theodor Heuss tarafından ilk olarak 1951 yılında verilmiştir. Ödül, her türlü çalışma alanında gösterilen üstün başarı için verilebilen tek onur nişanı olmasının yanında Almanya’nın bir vatandaşa ülkeye yaptığı hizmetlerden ötürü verebileceği en büyük ödüldür.


Kaynak: www.worldarchitecturenews.com

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/libeskinde-almanyadan-nisan_57571.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!