Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Marcus Mimarlık Ödülü, Şilili Mimar Alejandro Aravena'nın Oldu

Santiago, Şili'de pratiğini sürdüren Elemental S.A.'nın kurucusu ve direktörü Alejandro Aravena, Marcus Vakfı tarafından verilen ve Wisconsin Üniversitesi Milwaukee Mimarlık ve Kentsel Planlama Okulu tarafından düzenlenen ödül programı "Marcus Prize of Architecture"ın sahibi oldu.

bustler.net
Marcus Mimarlık Ödülü, Şilili Mimar Alejandro Aravena'nın Oldu

antiago, Şili’de pratiğini sürdüren Elemental S.A.’nın kurucusu ve direktörü Alejandro Aravena, Marcus Vakfı tarafından verilen ve Wisconsin Üniversitesi Milwaukee Mimarlık ve Kentsel Planlama Okulu tarafından düzenlenen ödül programı “Marcus Prize of Architecture”ın sahibi oldu. Mimarlık ve kentsel tasarım alanında dünyada yükselen yeteneklerin tanıtılmasına ve teşvikine katkıda bulunmak amacını taşıyan Marcus Mimarlık Ödülü’nün sahibi Aravena, 50 bin Dolarlık para ödülü ile onurlandırılacak. Bu ödül, programın düzenlenmesi ve ödül sahibinin bir dönem boyunca söz konusu okulda stüdyo yürütücülüğüne getirilmesi için verilen 50 bin Dolarlık hibeyi de kapsıyordu.

Aravena, 2010 yılında Ocak’tan Mayıs’a kadar sürecek ikinci yarıyıl boyunca Milwaukee Mimarlık ve Kentsel Planlama Okulu’nda bulunacak. Şilili mimar, lisansüstü derslerin yanı sıra düzenlenecek atölye ve konferanslara da konuk olacak.

Aravena tarafından bir “Do-Tank” olarak tanımlanan mimarlık pratiği, COPEC adlı Şilili bir petrol şirketi ve Şili Katolik Üniversitesi ile birlikte çalışıyor. Bu ortaklık, sosyal-politik bir yapıya sahip olduğu gibi, mimarlığın sosyal eşitliğin sağlanması için bir kaynak olarak kullanıyor. Aravena’nın önemsenen işleri arasında, üniversitenin tıp, matematik ve mimarlık fakülteleri dışında Texas, St. Edward’s Üniversitesi yurtları ve VitrA’nın Almanya Ren Nehri kıyısındaki eğitim fasiliteleri yer alıyor.

2000-2005 aralığında Harvard Üniversitesi’nde konuk profesör olarak görev alan Aravena, 1994’ten bu yana da Şili Katolik Üniversitesi’nde ders veriyor. Aravena 2009 yılı Pritzker jürisinde de yer alacak.

2009 Marcus Ödülü hakkında konuşan Milwaukee Mimarlık ve Kentsel Planlama Okulu Dekanı ve jüri üyesi Robert Greenstreet, büyük bir aday havuzunun dikkatle değerlendirilmesinin ardından sosyal meselelere dikkat çekici bir bağlılık gösteren Aravena’nın ipi göğüslediğini dile getirdi. Greenstreet, Aravena’nın mimari zanaat ve biçimi neredeyse lirik bir yaklaşımla harmanladığını da ekledi.

2005’ten bu yana dağıtılan Marcus Ödülü’nün sahibi, dünyanın çok sayıda yerinden uzmanların gösterdikleri adayların seçkin bir jüri tarafından değerlendirilmesi ile belirleniyor. Ödülün önceki sahipleri arasında ise MVRDV (2005) ile Barkow + Leibinger Architects (2007) bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/marcus-mimarlik-odulu-silili-mimar-alejandro-aravenanin-oldu_69826.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!