Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Michael Jackson İçin "Sonsuza Dek Yaşayacak" Anıtlar Tasarlandı

Archinect ve Bustler tarafından düzenlenen “Live Forever: Michael Jackson Anıt Tasarımı Yarışması”nın sonuçları açıklandı. Hiçbir kısıtlaması olmayan, yarışmacılara istedikleri yerde önerme ve istedikleri ölçekte tasarlama özgürlüğü tanıyan yarışmanın sonuçları, MJ efsanesine farklı bakış açılarını ortaya koydu.

bustler.net
4


B> Archinect ve Bustler tarafından düzenlenen “Live Forever: Michael Jackson Anıt Tasarımı Yarışması”nın sonuçları açıklandı. Hiçbir kısıtlaması olmayan, yarışmacılara istedikleri yerde önerme ve istedikleri ölçekte tasarlama özgürlüğü tanıyan yarışmanın sonuçları, MJ efsanesine farklı bakış açılarını ortaya koydu.

Los Angeles Times Mimarlık Eleştirmeni Christopher Hawthorne, Pentagram / DesignObserver’dan Michael Bierut, Fat / Strange Harvest’tan Sam Jacob ve Archinect editörleri Heather Ring, Bryan Boyer ve Orhan Ayyuce ile Archinect kurucusu Paul Petrunia’dan oluşan jürinin belirlediği kazananlar dışında, bir de “Okuyucuların Seçimi Ödülü” verildi.

İşte sonuçlar:


En Kötü (Baddest) / Birincilik Ödülü
MJ Kamusal Etki Alanı Geri Sayımı (MJ Public Domain Countdown)

“Bu anıt, Michael Jackson’ın tüm yaratıcı içeriğinin kamunun ücretsiz kullanımına sunulacağı ana dek sayacak olan dijital bir göstergeç. 70 yıl sonra saat sıfırlandığında anıt, üzerindeki hoparlörler sayesinde “Billy Jean” çalacak ve böylece parça, dünya üzerinde ilk kez telif hakkı olmadan çalınan şarkı olacak. Anıt alana bağlı değil ve böylelikle istenen her mekana adapte edilebilir.”


Jüri Yorumları:
“Keskin, isabetli, politik, her yere konulabilir. Ayrıca bize, ilk hatırlayacağımız şeyin müzik olduğunu ve hayvanların, çiftliğin, çocukların sıranın çok daha artlarında kaldığını hatırlatıyor. İnsanlar için MJ!” - Christopher Hawthorne


Daha Kötü (Badder) / İkincilik Ödülü
Foreverland

Altın kaplama bir yel değirmeni, aydınlatılmış bir dans pisti ile interaktif çalışan bir ses düzeneğine güç sağlıyor.Michael Jackson’ın müziği, bu ıssız topraklarda toplanan hayranlar için gece-gündüz çalıyor.


Jüri Yorumları:
“Irak, kendi enerjisini kendi üretebilen… Bir de şaşa! Bence uygun.” – Michael Beirut

“Işıltı ile ıraklığı bir araya getiren bu öneri, MJ hakkında hayati bir noktaya parmak basıyor. Boş olduğunda altın kafes içerisinde bir yalnızlık öneriyor, ama aynı zamanda kalabalıklaştığında kamusal faaliyet için uygun bir yer haline geliyor.” – Christopher Hawthorne


Kötü (Bad) / Üçüncülük Ödülü:
Yatağını Paylaş (Share Your Bed)

Bu anıt Michael Jackson’un yaşamının bütünsel bir yansımasını içeriyor. Çocuk tacizi suçlamaları yüzünden davaları sürerken Jackson şöyle demişti: “Neden yatağınızı paylaşamazsınız? Yapılabilecek en sevgi dolu şey, birisiyle yatağınızı paylaşmaktır. Çok hoştur. Çok tatlıdır. Tüm dünyanın bunu yapması gerekir.” Bu alıntı, Michael’ın hayatını üzerine kurduğu akılsal tutumu ortaya koyuyor. Las Vegas’ta konumlanacak olan Jackson Casino’da, masumiyet sosyal idealler ile çakışıyor: Jackson’a ait yatak da dünya ile paylaşılıyor.”

Jüri Yorumları:

“Sıradan, domestik bir nesneyi hem umumi bir sevgi arzusuyla hem de çok daha problemli bir şeyle anlamlandırılan bir “yer”e dönüştürmek, akıllıca. Bu öneri, normalde yatağa atfettiğimiz önemi, onu kamusal bir mekan olarak sunarak tenakuza düşürüyor.” – Sam Jacob

“‘Kapılar arkasındaki MJ’ fikrini kurcalayan sınırlı sayıdaki öneriden biri; üstelik de bunu, fikre tamamen uygun düşen bir sinsi minimalizm ile yapıyor. Şayet anıtın MJ’in şöhretli/münzevi/şaibeli personasına genel bir bakış atmasını istiyorsak, aradığımız bu olabilir.” – Christopher Hawthorne


Okuyucuların Seçimi (Off The Wall)
e=mj2

Arka arkaya gelen iki J bir pelerin, M'nin tepesi ise tac. İki J'nin kesişiminde "moonwalk" formunda bir boşluk oluşuyor. Altılığı oluşturan dünyaya, bizim "dünya" olduğumuzu (We Are the World) göstermek üzere MJJ'in kolları sarılıyor. Güneş ışığı boşluktan içeri düşerek dünyanın üzerinde gölge bırakıyor. "Moonwalk" imajı ise parlıyor ve böylece Michael Jackson'ın dans ve müziğinin sonsuza dek yaşayacağını sembolize ediyor.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/michael-jackson-icin-sonsuza-dek-yasayacak-anitlar-tasarlandi_72547.html

Read Comment Section
4 Yorum Yorum Yaz
  • e=mj2 çok güzel bir çalışma. Bunun bir Türkün eseri olduğunu biliyorsunuz değil mi? YANITLA
  • e=mj2 çok iyi tasarlanmış bir çalışma tebrik ediyorum. YANITLA
  • asırlara yürüyen bir proje tebrikler. asırlarca bu yapıt konuşulacak ve mutlaka değerlendirilecektir. YANITLA
  • kesinlikle çok geniş açılı bir bakış tebrik ediyorum. YANITLA
4 yorumdan 4 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!