Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 2008 Yılı Ajanda Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi olarak her yıl düzenlenilen ajanda fotoğraf yarışmasının dokuzuncusu “Cumhuriyet Dönemi Mimari Mirası” konu başlığıyla gerçekleştirildi.

Mimarlar Odası



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\yarisma\54449.gif"align="left" hspace=5 vspace=5> Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 2008 Yılı Ajanda Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi olarak her yıl düzenlenilen ajanda fotoğraf yarışmasının dokuzuncusu “Cumhuriyet Dönemi Mimari Mirası” konu başlığıyla gerçekleştirildi.

2008 yılı Ajanda Fotoğraf Yarışması’na katılımın sona erdiği 1 Ağustos 2007 tarihine dek toplam 90 kişi 467 fotoğraf gönderdi. İstanbul’dan 45, Ankara’dan 19, İzmir’den 6, Adana’dan 5, Van, Konya ve Bursa’dan 2’şer, Antalya, Mersin, Muğla, Bilecik, Çanakkale, Burdur, Gaziantep ve Kahramanmaraş’tan 1’er kişi dia ve dijital fotoğraflarıyla yarışmaya başvurdular.

Hilmi Etikan, Aras Neftçi, İlteriş Tezer, Güven Birkan ve Şeniz Kabadayı’dan oluşan Seçici Kurul, değerlendirdiği 401 dijital ve 66 dia arasından ancak 15 adet fotoğrafı (2 dia ve 13 dijital), Cumhuriyet Dönemi yapısı olduğu bir kez daha kontrol edilmesi koşuluyla, seçkiye uygun buldu.

Kapak fotoğrafı da dâhil olmak üzere eksik kalan 26 adet fotoğraf için Murat Germen, İzzet Keribar, Mehmet Kısmet, Nevzat Çakır, Cemal Emden, Özer Kanburoğlu, İsa Çelik, Sabit Kalfagil ve Ali Dost Ertuğrul gibi fotoğraf sanatçılarından konuyla ilgili ürün istenmesine karar verildi.

Jüri değerlendirmesi sonucunda seçilen 15 fotoğrafın sahipleri şöyle: Ümit Kazım Sandıkçı, Adnan Özerler, İsmail Tütün (3), Fehmi İçyer, Mustafa Demirbaş (2), İ. H. Zeka Sağlam, Haluk Sargın, Sinan Başkan, Bahadır Aksan, İbrahim Ayşıl, Kemal Aslan, Selim Uçar Çam.

2008 Yalı Ajanda Fotoğraf Yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı, 1 Ekim 2007 tarihinde Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'nda gerçekleştirilecek.


http://www.yapi.com.tr/yarismalar/mimarlar-odasi-istanbul-buyukkent-subesi-2008-yili-ajanda-fotograf-yarismasi-sonuclandi_55990.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!