Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlıkta Bakır Kullanımının En Başarılı Örnekleri Seçildi

2009 Mimarlıkta Bakır Ödülleri sahiplerini buldu. 16 ülkeden 50’yi aşkın projenin başvurduğu ödül programına, yapı işlev ve ölçek çeşitliliği damgasını vurdu. Mimarlıkta Bakır Ödülleri yalnızca bir mimarlık malzemesi olarak bakırı yeniden yorumlayan ve kullanan projeleri değil, aynı zamanda çağdaş mimarlığın dikkat çekici örneklerini de ortaya

bustler.net
3 Mimarlıkta Bakır Kullanımının En Başarılı Örnekleri Seçildi

009 Mimarlıkta Bakır Ödülleri sahiplerini buldu. 16 ülkeden 50’yi aşkın projenin başvurduğu ödül programına, yapı işlev ve ölçek çeşitliliği damgasını vurdu. Mimarlıkta Bakır Ödülleri yalnızca bir mimarlık malzemesi olarak bakırı yeniden yorumlayan ve kullanan projeleri değil, aynı zamanda çağdaş mimarlığın dikkat çekici örneklerini de ortaya koymuş oldu.

Her iki yılda bir verilen Mimarlıkta Bakır Ödülleri, çatı, cephe veya farklı yapı ögelerinde bakırdan yararlanan “Avrupalı” projeleri merceğine alıyor. İngiltere menşeli olarak yola çıkan ve geçtiğimiz senelerde tüm Avrupa’yı kapsayan yeni bir kurguya kavuşan ödül programının bu yılki finalistleri ise, çevreci ve sürdürülebilir bir yapı malzemesi olarak bakırın giderek artan popülaritesini vurgulayan nitelikte.

2009’un bakırı en başarılı şekilde kullanan “en iyi” yapıları şöyle sıralanıyor:




Clip House, Madrid, İspanya
Bernalte-León y Asociados

The Clip House, heykelsi tasarımı bakır paneller ile birleştiriyor. Yapının betonarme omurgasının üzerinde yükselen iki organik hacim, bakır ile kaplanmış.





Vitoria Arkeoloji Müzesi, İspanya
Mangado y Asociados

Yine İspanya’da konumlanan bu örnek, malzemenin kullanımı ve mimari dil açısından tamamen farklı bir örnek sunuyor. Müze yapısı, kendini çevreleyen kentsel alana tezat oluşturmak üzere hazır bakır elemanlardan faydalanıyor.





Frederikskaj Konut Yerleşmesi, Kopenhag, Danimarka
Dissing+Weitling arkitektfirma

Yüksek yoğunluklu bir yerleşmeye soğuk ve mesafeli bir hava vermek amacı ile bakır ve camdan yararlanılan bu projede, limana yakın konum nedeniyle denize de referans veriliyor.





Ticino’da Ev, İsviçre
Davide Macullo Architetto

Bu kez İsviçre’de konumlanan ve ekolojik ve arazi-duyarlı özellikleri ile öne çıkan bu konut projesinde bakır paneller, projenin en hayati özelliklerinden olan şeffaflık ile ortaklaşa bir oyun içinde.




Mediacomplex 22@, Barselona, İspanya
Patrick Genard y Asociados ve Ferrater & Asociados

Yine İspanya’dan bir örnek olan bu medya merkezi, gözenekli bakır paneller yardımı ile şeffaflığın sağlandığı bir örnek. Söz konusu cephe panellerini, yine bakırdan imal edilmiş gridal cephe strüktürü taşıyor.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/mimarlikta-bakir-kullaniminin-en-basarili-ornekleri-secildi_70495.html

Read Comment Section
3 Yorum Yorum Yaz
  • Bakırı ince ve şeffaf bir plastik malzemeyle sararak iyi ve paslanmayacak şekilde metal kaplama yapılabilir. Fotolardaki yapılar gayet modern ve estetik açıdan çok hoş. YANITLA
  • Bakırın tekrar hayata dönmesi estetik, sağlamlık ve şekillendirme kapasitesi yönünden bence çok olumlu YANITLA
  • Bizim mimarimizde de az da olsa kullanılan bakır örtü, zamanla oksitlenmesiyle birlikte ortaya çıkan yeşil rengi nedeniyle de ayrı bir güzeldir. Klasik dönem mimarimizde kurşun kadar kolay ve çabuk geriye dönüşememesi nedeniyle az kullanılmıştır. YANITLA
3 yorumdan 3 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!