Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

MIPIM AR Geleceğin Proje Ödüllerine Başvurular Başladı

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen MIPIM Architectural Review Geleceğin Projesi Ödülleri, dünya çapındaki tüm mimarları, yenilikçi düşünce ve yaklaşımlar içeren son projeleri ile bu prestijli ödül programına katılmaya çağırıyor. Ödüle değer görülen projeler, önümüzdeki Mart ayında Cannes'da düzenlenecek MIPIM gayrimenkul fuarında örnek mimari

yapi.com.tr
MIPIM AR Geleceğin Proje Ödüllerine Başvurular Başladı

Geçen senenin ödüllü projesi "One New Change"in gece görünümü, Ateliers Jean Nouvel ve Sidell Gibson Architects

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen MIPIM Architectural Review Geleceğin Projesi Ödülleri, dünya çapındaki tüm mimarları, yenilikçi düşünce ve yaklaşımlar içeren son projeleri ile bu prestijli ödül programına katılmaya çağırıyor. Ödüle değer görülen projeler, önümüzdeki Mart ayında Cannes'da düzenlenecek MIPIM gayrimenkul fuarında örnek mimari tasarımlar olarak ziyaretçilere sunulacak.

Sekiz ayrı kategoride düzenlenmekte olan ödül programının yedisi tüm katılımlara açıkken, Büyük Ödül'ün sahibi ödül töreni sırasında açıklanıyor. Önceki yılları ödül kazanan isimleri arasında; Londra'daki "One New Change" projesi ile Jean Nouvel, Brezilya'daki "360º Building" projesi ile Isay Weinfeld Arquitetura ve Kuveyt'teki "Al Hamra Firdous Kulesi" ile SOM (proje mimarı: Gary Haney) yer alıyor.

Diğer 7 ödül kategorisi ise şöyle sıralanıyor:

- Büyük Kentsel Projeler
- Kentsel Dönüşüm ve Master Plan
- Yüksek Yapılar
- Karma Kullanım
- Ofis Yapıları
- Konutlar
- Ticari Yapılar ve Rekreasyon

Yukarıdaki kategorilere ek olarak, ödül programına katılan projeler arasından seçilecek bir proje ise Sürdürülebilirlik özel ödülüne değer görülecek. Katılım için son başvuru tarihi 19 Kasım 2010 günü olarak belirtiliyor. Paul Finch'in başkanlık edeceği uluslararası seçici kurulun tam listesi ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Uluslararası bir ödül programı olduğunu geçtiğimiz yıllarda ödüle değer bulunan projelerin coğrafi dağılımıyla da kanıtlayan MIPIM AR Geleceğin Projeleri Ödülleri'nin son kazananları arasında Avusturya, Brezilya, Danimarka, Fransa, Japonya, Lübnan, Hollanda, Suudi Arabistan, Güney Kore, İspanya, Türkiye ve İngiltere'den projeler bulunuyor.

2010 yılında ödüle değer görülen mimarlık pratikleri arasında ise Suyabatmaz Mimarlık, FXFOWLE, LAN Architecture, Perkins+Will, Zwarts & Jansma Architects, Ateliers Jean Nouvel ve Sidell Gibson Architects, molo Japan kk & d/dt Arch Inc ve Frank la Rivière Architects Inc ve COOP HIMMELB(L)AU Wolf D. Prix / W. Dreibholz & Partner ZT GmbH'nin isimleri yer alıyor.

Bu seneki programın kazananları ödüllerine, 9 Mart 2011 akşamı Cannes'daki Palais Stéphanie'de gerçekleşecek olan ödül töreninde kavuşacaklar. Programa katılan tüm projeler fuarın daimi sergi alanında sergilenecek. Yayımlanmaya değer görülen projeler ise MIPIM'in resmi katalogunda yerlerini alacak.

Ödül programına ilişkin ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/mipim-ar-gelecegin-proje-odullerine-basvurular-basladi_83546.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!