Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Mobilya Tasarım Oskarları" Dağıtıldı

Türkiye mobilya sektörünün 1 milyar dolarlık ihracatını artırabilmesi için gerekli tasarım vizyonunu destekleyen ve genç tasarımcı adaylarına istihdam fırsatı yaratan Tasarım Yarışması’nda 25 proje ödüllendirildi.

yapi.com.tr
'Mobilya Tasarım Oskarları" Dağıtıldı

ürkiye mobilya sektörünün 1 milyar dolarlık ihracatını artırabilmesi için gerekli tasarım vizyonunu destekleyen ve genç tasarımcı adaylarına istihdam fırsatı yaratan Tasarım Yarışması’nda 25 proje ödüllendirildi. Ödüllü projeler arasında, açık depolama işlevi kazanan kanepelerden, geleneksel duvar dibi mobilya anlayışını tersine çeviren genç odalarına pek çok yenilikçi tasarım bulunuyor.

Türkiye mobilya sektörünün en büyük kuruluşlarının oluşturduğu Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından düzenlenen 3. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın Ödül Töreni, 8 Kasım’da, İstanbul’da gerçekleştirildi.

“Mobilya sektörüne giriş anahtarı” sloganıyla, üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinden 270 proje başvurusu alan Tasarım Yarışması, yatak odası takımı, yemek odası takımı, oturma grubu, genç odası ve kanepe olmak üzere, beş kategoride 25 projeyi ödüllendirdi. Ödüllü genç tasarımcılar, toplamda 70 bin YTL’lik para ödülünün yanı sıra, iş, staj ve uluslararası mesleki fuarlara katılma olanakları da sahip oldu.


Yarışmanın kategori birincileri şöyle sıralanıyor:



Kanepe:
Kanepeye açık depolama işlevini kazandıran tasarımıyla Ufuk Doğan, Marmara Üniversitesi

Yatak Odası Takımı: Ebeveyn yatak odasında beşik konseptini işleyen tasarımıyla Cihan Kırışgiloğlu, Marmara Üniversitesi

Özge Uğur, Karadeniz Teknik Üniversitesi

Genç Odası:
Geleneksel duvar dibi mobilya anlayışının tersine “mekan içinde mekan” yaratan tasarımıyla Ebru Ayas, Anadolu Üniversitesi

Yemek Odası Takımı: Konsol, büfe, masa ve sandalyeleri estetik bütünlük içinde sunan tasarımıyla Gökhan Keman, İstanbul Teknik Üniversitesi

Oturma Grubu: Geniş kütleli oturma gruplarını hafifleten tasarımıyla Gökhan Keman, İstanbul Teknik Üniversitesi


Ödül Töreni’nin ardından, yalnızca ödüllü 25 projenin sahipleriyle MOSDER üye şirketlerinin patronlarının katıldığı özel bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, öğrencilere bizzat patronlarla tanışarak projelerini temsil etme fırsatı sunuldu.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/mobilya-tasarim-oskarlari-dagitildi_57328.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!