Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Müzik ve Yaşam' Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, müziğin insan yaşamına yansımalarını "Müzik ve Yaşam" konulu 16. Geleneksel Türkiye Fotoğraf yarışmasıyla belgeledi. Kimi bayrak, kimi cami, kimi geleneksel ahşap ev, kimi de deve önünde çekilen fotoğrafların en önemli ortak noktası, müziğin hayatımızdaki yerini göstermekti.

yapi.com.tr



Renkli/İkincilik: "Kemancı 2", Bülent Pirinçci

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, müziğin insan yaşamına yansımalarını “Müzik ve Yaşam” konulu 16. Geleneksel Türkiye Fotoğraf yarışmasıyla belgeledi. Kimi bayrak, kimi cami, kimi geleneksel ahşap ev, kimi de deve önünde çekilen fotoğrafların en önemli ortak noktası, müziğin hayatımızdaki yerini göstermekti. Özellikle kulağa üflenen klarnetle coşmak bize özgüydü. Türkiyenin dört bir yanından katılan sanatçıların eserleri seçici kurul tarafından değerlendirildi. Toplam 19 sanatçının 87 eserle katıldığı yarışmanın bir sonraki konusu ise “Esnaf” olarak belirlendi.

Siyah-Beyaz ve renkli dallarında değerlendirilen yarışmada Siyah-beyaz dalında birincilik ve ikinciliğe değer eser bulunamazken, üçüncülüğü Evren Akdağ “Klarnetin Coşkusu” isimli fotoğrafı ile kazandı. Mansiyon ödülüne ise Velittin Kalınkara “Üçleme” eseriyle layık görüldü. Renkli dalında ise birinciliği “Beypazarı müzisyenleri” ve ikinciliği “Kemancı 2”  eserleriyle Bülent Pirinçci, üçüncülüğü Mehmet Can “Deve Güreşi 2” eseriyle alırken, Ercan Enterli “Yansıma” ve Necdet Canaran “Kavalın Sesi Yanık” eserleriyle mansiyon almaya layık görüldüler.

Renkli/Üçüncülük: "Deve Güreşi 2", Mehmet Can























Yarışmanın seçici kurulu şu isimlerden oluşuyordu:

Ozan Sağdıç  (Devlet Fotoğraf Sanatçısı)
Mehmet Arslan Güven  (Fotoğraf Sanatçısı)
Adnan Polat  (Fotoğraf Sanatçısı)
Erol Karaca  (YKKD Üyesi ve Fotoğraf Sanatçısı)
Abdullah Gündüz  (Folklor Araştırmacısı)

Yarışmanın sergisi ve ödül töreni Şubat ayında gerçekleştirilecek. Eserler aynı zamanda bu yıl içerisinde Türkiye’nin değişik illerinde farklı zamanlarda sergilenecek.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/muzik-ve-yasam-fotograf-yarismasi-sonuclandi_65709.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!