Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nurus, Me Too Ofis Koltuğu IF Tasarım Ödülü 2008’in Ardından Red Dot 2008’den de Ödülle Döndü!

Nurus Me Too ofis koltuğu ile 2771 ürünün katıldığı IF Tasarım Ödülleri’nde ‘Office/Business’ kategorisinde bir kere daha en iyi ürün ödülünü aldıktan sonra Red Dot Tasarım ödülü’nü de alarak güvenilirliğini ve kalitesini bir kere daha kanıtlamış oldu.

yapi.com.tr
Nurus, Me Too Ofis Koltuğu IF Tasarım Ödülü 2008’in Ardından Red Dot 2008’den de Ödülle Döndü!

urus Me Too ofis koltuğu ile 2771 ürünün katıldığı IF Tasarım Ödülleri’nde ‘Office/Business’ kategorisinde bir kere daha en iyi ürün ödülünü aldıktan sonra Red Dot Tasarım ödülü’nü de alarak güvenilirliğini ve kalitesini bir kere daha kanıtlamış oldu. Nurus, ilk IF ödülünü 2001 yılında I/X Ofis Yönetici Sistemleri ile alarak, Türkiye için de bir ilke imza atmıştı. Dünyanın en prestijli tasarım ödülü Industrie Forum (IF), 1953 yılından bu yana farklı kategorilerdeki en iyi ürünleri seçiyor. Her yıl 30’un üzerinde ülkeden başvuru alan IF Tasarım Ödülü, firmalara uluslararası arenada saygınlık kazandırmanın yanı sıra, kazanan ürünün tasarım kalitesini de bir kere daha kanıtlanmış oluyor. IF 2008 Tasarım Ödülleri’nde bu yıl, 35 ülkeden, 1002 katılımcı, 14 kategoride, 2771 ürünle yarıştı. 20 kişilik IF jürisinin telekomünikasyondan elektroniğe, aydınlatmadan mobilyaya, ev dekorasyonundan ofis ekipmanlarına, otomotivden ambalaja pek çok farklı alandaki ürünü değerlendirdiği yarışmanın kriterleri de endüstriyel üretimin evrensel değerleri düşünülerek oluşturulmuş. Tasarım kalitesi, malzeme seçimi, işçilik, inovasyon, çevreye duyarlılık, fonksiyonellik, ergonomi, güvenlik, marka değeri, evrensellik ve estetik kriterleri üzerinden değerlendirilen ürünler arasında Nurus D Team imzasını taşıyan Me Too Ofis Koltuğu ‘Office/Business’ kategorisinde en iyiler arasına girerek, ödül aldı.

Nurus üçüncü kez IF kazandı
Nurus, ilk IF Tasarım Ödülü’nü 2001 yılında Fritz Frenkler-Anette Ponholzer tasarımı I/X Ofis Yönetici Sistemi ile alarak, Türkiye için de bir ilke imza atmış; 2004 yılındaysa ikinci kez, KISS Ofis Sistemi ile alarak başarı çizgisini yükseltmeyi sürdürmüştü. Bugüne Kadar IF Alan Markalardan Bazıları: BMW, Suzuki, Sony, Panasonic, Coca Cola, Apple, Loewe, LG, IBM, Thonet, Arper, Gaggenau, Siemens, Volkswagen, Adidas, Mtv... Tasarımda “en iyi” yi temsil eden uluslararası kalite ödülü “Red Dot Design Award 2007”, ilk defa mobilya sektöründe “U Too Ofis Sistemi” ile Nurus tarafından Türkiye’ye kazandırılmıştı.

Red Dot Design Award, tasarım ve iş dünyasının en iyilerini belirliyor
Me Too Ofis Koltuğu ise Red Dot 2008’den ödül ile dönerek bir kere daha başarısını kanıtlamış oldu Dünya çapında düzenlenen tasarım yarışmaları arasında ilk sıralarda yer alarak, tasarım ve iş dünyasının en iyilerini belirleyen Red Dot Design Award, Avrupa’ nın en köklü tasarım enstitülerinden “Design Zentrum Nordrhein Westfalen” tarafından 1955 yılından beri düzenlenmektedir. Her yıl, önde gelen uluslararası tasarım uzmanlarının biraraya gelmesiyle oluşturulan bağımsız bir jüri paneli, yenilik, işlev, kalite gibi tasarım kriterleri doğrultusunda katılımları değerlendirerek uluslararası itibara sahip "Red Dot" ile ödüllendirmektedir. Bugüne kadar LG Electronics, Adidas, Apple, Mercedes-Benz, Nokia, Philips, Siemens, Sony gibi dünyaca ünlü markaların sahip olduğu bu “tasarım kalitesi mührü” nü bu yıl Me Too Ofis Koltuğu ile Türkiye’ye kazandıran Nurus, sektördeki öncü kimliğini bir kez daha kanıtladı.

Me Too hakkında

Me Too, günde en az sekiz saatimizi, hayatımızın üçte birini geçirdiğimiz ofislerimizde yaşam kalitesini artırmak, sağlıklı bir ofis hayatı kurgulamak fikrinden yola çıkılarak tasarlandı. Nurus D Team’in ‘İyi tasarlanmış bir ofis koltuğu, çalışanın sağlık sigortasıdır’ yaklaşımı ile konsepti oluşturulan ve Avrupa Norm’larında üretilen ME TOO, LGA ve GS güvenlik sertifikalarına sahip. Bel, sırt ve boyun bölgelerinde yaşanan sorunların yanlış tasarlanmış ofis koltuğu kullanımı kaynaklı olduğu gerçeği ise Me Too’ya IF Tasarım Ödülü’nü getiren etkenlerden biri oldu. Me Too konseptinin, ürünün ergonomisi ve teknik detaylarıyla ustaca sonlandırılmış olması da bir diğer önemli etken.

Teknik özellikler - ergonomi ve işlev
Me Too’nun senkron mekanizması ile oturma eğimi öne doğru 4 derece, arkaya doğru 27 derece ayarlanabilir ve 3 ayrı pozisyonda sabitlenebilir. Yükseklik ayarlı başlık ve lumbar desteği, yükseklik ve yön ayarlı kolları, nefes alan file sırtı ve deri ya da kumaş kaplanabilen oturağı, sert zeminde ve halıda kullanıma uygun tekerlekleri ile Avrupa Normlarına uygun tasarımıyla dünya çapında kullanıcısıyla buluşmaktadır.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/nurus-me-too-ofis-koltugu-if-tasarim-odulu-2008in-ardindan-red-dot-2008den-de-odulle-dondu_60158.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!