Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Open Architecture Challenge 2009: Geçici Eğitim Yapıları Tasarlayın!

Her yıl yapılı çevrenin sağlık, refah ve esenlik açısından yetersiz hizmet alan bölgelerine kamunun dikkatini çekmeyi amaçlayan ‘Open Architecture Challenge’, 2009 yılında da bu taşınabilir sınıflara odaklanıyor. Yarışma, günümüzün geçici sınıf hacimlerindeki sağlık, çevre ve performans sorunlarına eğilirken, tasarımcılar ile kullanıcıları da bir

yapi.com.tr
1

Yarışma Duyuruları

Open Architecture Challenge 2009: Geçici Eğitim Yapıları Tasarlayın! Open Architecture Challenge 2009: Geçici Eğitim Yapıları Tasarlayın!
SON BAŞVURU TARİHİ 15 Mayıs 2009
TESLİM TARİHİ 15 Mayıs 2009
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 7 Haziran 2009
ÖDÜL TÖRENİ TARİHİ 15 Haziran 2009
+ Ajandama Ekle

alnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde 6 milyon öğrenci günlerinin çoğunu ‘taşınabilir’ sınıflarda geçiriyor. Bu sınıflarda biraz olsun vakit geçirmiş herkes, daha iyisinin yapılabileceğini bilir...

2003 yılında ‘Modüler Yapı Enstitüsü’ (MBI) tarafından 220 binin üzerinde taşınabilir sınıfın devlet okullarında kullanıldığını belirtildi. Okullar, yeterli miktarda kuruluş bütçesine sahip olmadıkları için geçici ve vardiyalı kullanılacak sınıflarda eğitim veriyor. Yalnızca Florida’da, geçici sınıfların neredeyse %75’i sürekli olarak kullanılıyor.

Her yıl yapılı çevrenin sağlık, refah ve esenlik açısından yetersiz hizmet alan bölgelerine kamunun dikkatini çekmeyi amaçlayan ‘Open Architecture Challenge’, 2009 yılında da bu taşınabilir sınıflara odaklanıyor.

Yarışma, günümüzün geçici sınıf hacimlerindeki sağlık, çevre ve performans sorunlarına eğilirken, tasarımcılar ile kullanıcıları da bir araya getirmeyi amaçlıyor. Yarışma sonucunda ortaya çıkan daha kullanışlı ve daha ‘yeşil’ yeni sınıf çözümlerinin ülkenin genelinde uygulanması bekleniyor.

Katılımcılar, mevcut bir eğitim kurumu için yeni tasarım önerecekler ve tasarım süreci boyunca öğrenci katılımını göstererek ilerleyecekler. Global olarak tanıtılacak ve akademik takvimle çakışacak şekilde planlanacak olan yarışma takvimi, öğrencilerin katılımını destekliyor. Disiplinlerarası bir takım mimar ve eğitimcilerin de içinde bulunduğu jürinin değerlendirmesini yapacağı yarışmanın sonucunda, toplanacak bağışlar ile kazanan ürünün gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Gönderilen tüm projeler, hem Amerika sınırları içindeki okullarda tanıtılması, hem de ‘Open Architecture Network’ün internet sitesinde yayınlanacak. Yayınlanan projelerin *pdf formatında indirilebilecek olması ile amaçlanan ise, tüm dünyadaki okullara sürdürülebilir taşınır okul sistemi alternatiflerinin tanıtılması ve tüm bu çabanın en önem kazandığı yerde - yani yerel ölçekte – karar mekanizmalarına yol gösterebilmek.

Yarışma Takvimi:
Yarışma Şartnamesinin Tamamlanması: 15 Ocak 2009
Yarışmanın Başlangıç Tarihi: 20 Ocak 2009
Erken Başvuru Tarihi:
31 Mart 2009
Son Başvuru Tarihi:
15 Mayıs 2009
Jüri Değerlendirmesi:
1-7 Haziran 2009
Sonuçların Açıklanması:
15 Haziran 2009

Yarışma hakkında detaylı bilgi edinebilmek için bu siteyi takip ediniz.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/open-architecture-challenge-2009-gecici-egitim-yapilari-tasarlayin_63551.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • eğitimde taşınır okul türkiyede'de uygulama aşamasını geçeceği günleri göreceğimize inanıyorum, bu proje için ekip olarak çalışmaya başlayacagız. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!