Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

PCI Mimarlık Öğrenci Tasarım Yarışması: Ortaöğrenim Okulu

PCI’ın 2005’ten bu yana düzenlediği Mimari Öğrenci Tasarım Yarışmaları’nın dördüncüsü gerçekleştiriliyor. Yarışmanın konusu ise, PCI tarafından belirlenen ve Charlotte-Mecklenburg bölgesindeki bir alanda projelendirilecek ortaöğrenim okulu olacak. Proje, PCI’ın bir ortaöğrenim yapısı için vizyonunu yansıtmakla beraber, bütününde prekast beton

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

PCI Mimarlık Öğrenci Tasarım Yarışması: Ortaöğrenim Okulu PCI Mimarlık Öğrenci Tasarım Yarışması: Ortaöğrenim Okulu
SON BAŞVURU TARİHİ 23 Mayıs 2008
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 1 Temmuz 2008
+ Ajandama Ekle

b>PCI’ın (Precast/Prestressed Concrete Institute) 2005’ten bu yana düzenlediği Mimari Öğrenci Tasarım Yarışmaları’nın dördüncüsü gerçekleştiriliyor. Yarışmanın konusu ise, PCI tarafından belirlenen ve Charlotte-Mecklenburg bölgesindeki bir alanda projelendirilecek ortaöğrenim okulu olacak. Proje, PCI’ın bir ortaöğrenim yapısı için vizyonunu yansıtmakla beraber, bütününde prekast beton (%100 strüktürel ve mimari elemanlar) çözümleriyle donatılacak. Fakat yarışmanın bir güzelliği, arazi seçimi açısıdan iki kategoriden oluşuyor olması. İkinci kategoride kendi çalışma alanlarını kendileri belirlemek isteyen öğrenciler, yerel bir öğretim imarlı alanı seçip, orada sürdürülmekte olan planlar üzerinden projelerini ilerletebilirler.

Bu yılın yarışmasına özgü olan zorluk ise, sürdürülebilir yapım pratiklerini düşünerek oluşturulmuş tasarımların aranması. Prekast, öngermeli betonun bir ‘yeşil’ bina materyali olarak potansiyeli oldukça belirleyici. Daha da öenmlisi, yenilikçi aplikasyon ve uygulamalar sürdürülebilir yapım tekniklerinin kimi alanlarında daha yüksek performansa katkı sağlayabilir. Dolayısıyla ödüle layık görülen tasarımların, prekast, ön gerilmeli betonun sürdürülebilir inşaat yöntemlerinde kullanımına katkı sağlayacağı söylenebilir. Bu anlamda projelerin LEED ekolojik yapı değerlendirme çizelgesi kapsamında minimum gümüş olarak değerlendirilebilmesi gerekecek.

Uluslararası katılıma açık olan yarışmanın son başvuru tarihi ise 23 Mayıs 2008.

Yarışmaya dair bina programından vaziyet planı ve arazi hava fotoğraflarına kadar pek çok bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/pci-mimarlik-ogrenci-tasarim-yarismasi-ortaogrenim-okulu_60134.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!