Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Pekin Olimpiyat Köyü Kendi Altın Madalyası'na Kavuştu

Amerika Yeşil Yapılar Konseyi tarafından belirlenen standartları göz önünde bulunduran ve yeşil tasarım ve inşaatta yüksek performansın uluslararası arenada göstergesi olan Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Altın Madalyası, 2008 Pekin Yaz Olimpiyatları için tasarlanıp inşa edilen Olimpiyat Köyü'ne verildi. Köy 2009 itibariyle

bustler.net
Pekin Olimpiyat Köyü Kendi Altın Madalyası'na Kavuştu

Amerika Yeşil Yapılar Konseyi tarafından belirlenen standartları göz önünde bulunduran ve yeşil tasarım ve inşaatta yüksek performansın uluslararası arenada göstergesi olan ‘Leadership in Energy and Environmental Design’ (LEED) Altın Madalyası, 2008 Pekin Yaz Olimpiyatları için tasarlanıp inşa edilen Olimpiyat Köyü’ne verildi.

Amerikan Hazine Bakanlığı’ndan Henry Paulson tarafından Çinli yetkililere teslim edilen LEED altın madalyasının ödül töreninde, 160 hektarlık Olimpiyat Köyü’nün enerji yeterliği ve çevre dostu tasarım alanında yeni nesil bir prototip oluşturabileceği kaydedildi.



Paulson sözlerine şöyle devam etti: “Çinli liderler, yeşil binalar geliştirmenin olimpik yapılaşmalar için kritik bir ihtiyaç olduğunu ve bu gelişme için köyün model oluşturabileceğinin farkındalar. Bu ödülle, köyün bu yılın olimpiyatlarını gelmiş geçmiş en yeşil olimpiyatlar haline getirmedeki katkısı onurlandırılıyor.”



Olimpiyat Oyunları boyunca sporcuların ve ekiplerinin konaklayacağı olimpiyat köyü, 42 adet 6 ila 9 katlı yüksek bloktan oluşuyor. 16 binden fazla insanı konaklatma kapasitesine sahip kompleks, enerji için solar panellerden, ısıtma ve soğutma için ise dönüşümlü atık sudan faydalanarak Pekin’deki çoğu binadan yüzde 50 daha enerji tasarrufu sağlıyor.

Oyunların en büyük ölçekli ‘yarışma-dışı’ mekanı olan Olimpiyat Köyü, neredeyse ‘sıfır enerji’ kullanımlı bir karşılama merkezine sahip. Solar piller ile jeo-termal ısı pompalarından oluşan bir mekanik kombinasyon, bu merkezin kullandığı kadar enerji üretmesini sağlıyor. Köyün yapım üstlenici firması Guo Ao Development Co., Amerikan Enerji Bakanlığı’ndan teknik danışmanlık da almıştı.



Pekin’de olimpiyatlar için inşa edilen pek çok yeni yapı LEED ödülüne layık görülmüş olsa da, Olimpiyat Köyü buna sahip olan ilk konaklama işlevli yapı kompleksi olma ünvanını taşıyor. Köyün 2009 yılı itibariyle lüks apartmanlara dönüştürülmesi planlanıyor. Hatta bu yapılar şimdiden popülaritelerinin zirvesine ulaşmış durumdalar: Yapıların yüzde 80’i kamudan gelen yoğun talep ile çoktan satılmış durumda.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/pekin-olimpiyat-koyu-kendi-altin-madalyasina-kavustu_63171.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!