Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Projen Mimarlık'a Kahire'den Uluslararası Ödül

Kahire'nin kent merkezinde bulunan Ramses Meydanı'nın kentsel tasarımını konu edinen uluslararası ve tek aşamalı proje yarışması sonuçlandı. UNESCO-UIA şartnameleri uyarınca ve UIA onayıyla düzenlenen yarışmada üçüncülüğe, Projen Mimarlık'ın önerisi layık görüldü. Ekip, 50 bin Dolarlık nakit ödülün de sahibi oldu.

Mimarlar Odası
Projen Mimarlık'a Kahire'den Uluslararası Ödül

ahire’nin kent merkezinde bulunan Ramses Meydanı’nın kentsel tasarımı için Kasım 2008 tarihinde, Mısır Başbakanı M. Ahmed Nazief ve Mısır Kültür Bakanlığı tarafından açılan uluslararası ve tek aşamalı proje yarışması sonuçlandı. UNESCO-UIA şartnameleri uyarınca ve UIA onayıyla düzenlenen yarışmanın amacı, meydanın kentsel ölçekte yeniden tanımlanması, iyileştirilmesi ve meydanda ve çevresinde yaşanan trafik akışı, ulaşım, ses ve görüntü kirliliği gibi sorunlara çözümler önerilmesiydi.

35 projenin katıldığı “Ramses Meydanı Kentsel Tasarım ve Harmoni Yarışması”nda birinciliği mimar Omar El-Hosseiny’nin ofisi BECT ile işbirliği yapan Fransız mimarlık pratiği AREP kazanırken, ikinciliğe İrlanda’dan Paul Gerard Quilligan yürütücülündeki Quilligan Architects, üçüncülüğe ise Türkiye’den Nimet Aydın’ın başkanlığındaki ve mimar Seda Aydın Büyükköken, mimar Ali Düzdağ, mimar Mürvet Şahin, mimar Tuğrul Büyükköken, mimar Ebru Öztürk ve mimar Esra Güven’den oluşan Türk ekip layık görüldü.


Projen Mimarlık'ın tasarım şeması.

Yarışmada birinciliğe seçilen Mısır-Fransız ortaklığı projede, gerçek bir kent merkezi oluşturulması ve kent ulaşımının önemine yapılan vurgu jürinin takdirini topladı. Tasarımda önerilen yeni kültür yapıları ve aktivitelerinin yeşil alanlarla birleşiminin kentte yeni bir çekim merkezi yaratabileceği ifade edildi. BECT-AREP'in projesi 100 bin Dolarlık nakit ödülü kucaklarken, İrlandalı Quilligan Architects 75 bin Dolar, Projen Mimarlık ise 50 bin Dolarlık ödülün saihibi oldu.

Yarışma jürisi, jüri başkanı Abdallah Abdel Aziz, Abdel Mohsen Barada (Mısır), Sameh El-Alaily (mimar, Mısır), Diana Agrest (mimar, ABD), Axel Schultes (mimar, Almanya), Eliseo Arredondo (mimar, Meksika), Claire Bailly (mimar, Fransa) ve Soheir Zaki Hawas (Mısır) isimlerinden oluşuyordu. Alexandru Beldiman (Romanya) jüride UIA temsilcisi olarak görev aldı.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/projen-mimarlika-kahireden-uluslararasi-odul_73948.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!