Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Red Dot Ürün Tasarım Ödülü 2007

43 ülkeden 2548 ürünün katıldığı 2007 yılı Red Dot Ürün Tasarımı Yarışması'nda 523 ürün ödüle değer görüldü ve 43'ü "en iyilerin en iyisi" ile ödüllendirildi. Ödül töreni 25 Haziran 2007'de Essen Aalto Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.

Yirmibir Mimarlık Dergisi



007 yılı Red Dot Ürün Tasarımı Yarışması'na 43 ülkeden 2548 ürün katıldı. Bu katılımcılar arasından 523'ü ödüle değer görüldü ve 43'ü "en iyilerin en iyisi" ile ödüllendirildi. Ödül töreni 25 Haziran 2007'de Essen Aalto Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.

Uluslararası tasarım dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan jüri ürünleri, işlevsellik, biçimsel kalite, ergonomi, dayanıklılık, simgesel ve duygusal içerik, dış görünüm, işlevin anlaşılırlığı ve ekolojik uyumluluk kriterlerine göre değerlendirdi. Yarışma oturma ve yatak odaları, ev ve mutfak, boş vakit, spor ve sağlık, mimarlık ve iç mekan tasarımı, endüstri ve zanaat, ulaşım, banyolar, ısıtma, sıhhi tesisat ve havalandırma sistemleri, tıp, ofis ve yönetim, medya ve ev elektroniği, bilgisayar ve aksesuarları, takılar ve moda, aydınlatma ve lamba olmak üzere 13 kategoriden oluşuyordu.

Red Dot Ürün Tasarımı Ödülü'nün kurucularından Prof. Dr. Peter Zec yarışmaya katılan ürünlerin sayısı gibi kalitelerinin de her geçen yıl arttığını belirtiyor. Ayrıca tasarımda öne çıkmaya başlayan yeni ülkelere dikkat çekiyor:" Çin ve Tayvan'ın her geçen yıl daha güçlendiği özellikle fark ediliyor. Artık endüstrileşmiş Batılı ulusların uzatmalı tezgahı olmakla yetinmiyorlar, mükemmel tasarımlar yaratmaya başladılar".

Bu tasarım patlamasının özellikle, açıkça Asyalı üreticilerin baskın olduğu Medya ve ev elektroniği ve bilgisayar ve aksesuarları kategorilerinde dikkati çekiyor: "Asyalı üreticilerin orijinal tasarım konseptleri geliştirerek kalitede yükseliş sağlamaları küreselleşme çağında rekabet faktörü olarak tasarımın artan stratejik önemimi kanıtlıyor; tasarım, endüstrideki yeniliklerin arkasındaki itici güç olarak tanımlanabilir".

Bu yıl Türkiye de iki Red Dot ödülü sahibi oldu. Demirden Design, Nokia ve Kütahya Seramik için yaptığı tasarımlarla iki ödüle sahip olurken Nurus da “U TOO" ile ödül almaya layık görüldü.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/red-dot-urun-tasarim-odulu-2007_54179.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!