Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Robustness-Sağlamlık" Temalı Ulusal Beton Dizayn Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Uluslararası Beton Dizayn Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek olan projelerin seçilmesi amacıyla Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB)

yapitr/Deniz Türkeri
Robustness-Sağlamlık" Temalı Ulusal Beton Dizayn Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

luslararası Beton Dizayn Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek olan projelerin seçilmesi amacıyla Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından düzenlenen ulusal yarışma sonuçlandı.

Türkiye'yi dünya platformunda temsil etmeye hak kazanan projeler, bugün (28 Mayıs 2004 Cuma) saat 17.00'de İstanbul, Hyatt Regency Oteli'nde düzenlenen ödül töreni ve kokteyl ile açıklanıyor. TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili'nin ev sahipliğinde gerçekleşen törene, TÇMB yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra mimarlık fakülteleri hocaları ve projelerini yarışmaya gönderen öğrenciler de katılacaklar.

Çeşitli ülkelerin katıldığı yarışmanın, Türkiye sonuçları ise şöyle;

Tuba KARPUZOGLU ODTÜ - Ankara
Basak UÇAR ODTÜ - Ankara
Güney ÇİNGİ ODTÜ - Ankara
Emre ÇETİNEL İTÜ - İstanbul
Onur SARIYILDIZ İTÜ - İstanbul
Levent FIRAT İTÜ - İstanbul
N.Onur SÖNMEZ İTÜ - İstanbul

Ulusal ve Uluslararası Beton Dizayn Yarışması Hakkında…

Mimarlık öğrencilerinin betonu daha iyi tanımalarını sağlamak ve yaratıcılığa açık bir malzeme olduğunu benimsetmek amacıyla CEMBUREAU tarafından düzenlenen Uluslararası Beton Dizayn Yarışması'na, mimarlık ve tasarım bölümlerinde lisans ve yüksek lisans eğitimi gören öğrencileri katılabiliyor. Yarışmaya Cembureau'ya üye, Türkiye, İngiltere, İrlanda, Belçika, Almanya, Hollanda ve İsveç olmak üzere toplam 7 ülkeden öğrenciler katılabiliyor. Uluslararası yarışmada ülkemizi temsil edecek olan projelerin seçimi, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından düzenlenen ulusal yarışma ile gerçekleştiriliyor.

Yarışmanın bu yılki teması "sağlamlık - kuvvetlilik" (robustness). Sağlamlık yaşayan oluşumların değişen çevre koşullarına ne derece uyum sağladığı ve zamanla evrim geçirdiğini tanımlayan bir kavram. Yarışmada, betonun kullanımı yoluyla bu yeni gücün keşfedilmesi hedefleniyor. Yarışmaya katılan çalışmalarda özellikle esnekliği, elastikliği ve dayanıklığı sayesinde daha uyumlu ve böylece daha dayanıklı, sağlam ve uzun ömürlü olan, gelenekselliğin ötesine geçen ancak betonun daha klasik anlamda sağlamlık özelliklerini keşfeden ve kullanan öneriler aranıyor.

Bu yıl Ulusal yarışmaya, ODTÜ, İTÜ, Osmangazi Üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi'nden toplam 22 proje katıldı. Yarışmanın Doç. Dr. Abdi Güzer, Dr. Nihal Bursa, Mimar Emre Arolat, Mimar Ziya Tanalı, Mimar Boran Ekinci'den oluşan ulusal jürisi, gelen projeler arasından ilk üçe girmeyi hake den projelerin yanı sıra üç projeyi de mansiyona değer buldu. Ulusal Beton Tasarım Ödülü olarak her ülke için 6 bin Euro ayrıldı. Ulusal jüri kazanan ilk 3 proje arasında bu ödülü dağıttı. Ulusal yarışmada dereceye giren tüm adaylar ayrıca 24 - 28 Ağustos 2004 tarihleri arasında Rotterdam'da düzenlenecek olan Beton Tasarım Master Programı'na katılacaklar. Uluslararası Beton Tasarım Ödülü'nün kazananlarını ise uluslararası jüri seçti ve 28 Ağustos'da düzenlenen ödül töreninde kazananlar açıklandı. Türkiye'yi uluslararası jüride, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selaattin Ömür temsil etti. Uluslararası yarışmada değerlendirmeye giren tüm projeler ve Master Class sonuçları bir kitap halinde yayınlanacak.





http://www.yapi.com.tr/yarismalar/robustness-saglamlik-temali-ulusal-beton-dizayn-yarismasi-odulleri-sahiplerini-buldu_12530.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!