Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Siemens, Münih'te Yapılacak Genel Merkez Binasını Yarışmaya Açtı

Münih Wittelsbacherplatz’da yapılması planlanan Siemens uluslararası yönetim binasının yarışma süreci başladı. Siemens ve Münih Belediyesi tarafından yarışmaya davet edilen on iki mimarlık ofisi, yeni yönetim binası için kamusal kullanıma açık, sürdürülebilir bir konsept geliştirecekler.

bustler.net
Siemens, Münih'te Yapılacak Genel Merkez Binasını Yarışmaya Açtı

Wittelsbacherplatz’da bulunan Ludwig Ferdinand Palace’ın cephesi 2008 yılında yenilendi. 1825 yılında Leo von Klenze tarafından inşa edilen bina, yeniden gelişim projesinin dışında tutulacak.


Münih Wittelsbacherplatz’da yapılması planlanan Siemens uluslararası yönetim binasının yarışma süreci başladı. Siemens ve Münih Belediyesi tarafından yarışmaya davet edilen 12 yerel ve yabancı mimarlık ofisi, yeni yönetim binası için konsept geliştirecekler.

Siemens Genel Müdürü ve CEO’su Peter Löscher, düzenledikleri yarışmaya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Çalışanlarımız için modern bir ofis ortamı, Münih halkı içinse canlı ve dışa dönük bir kent içi mekan yaratmayı çok önemsiyoruz. Yeni binamız doğal olarak, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği standartlarını da en üst seviyede karşılayacak.”

Yarışmaya davet edilen 12 mimarlık ofisi arasında; Almanya genelinden yedi, Münih’ten ise iki ofis yer alıyor. Katılımcıların tam listesi ise şöyle:

- Allmann Sattler Wappner Architekten, Münih/Almanya
- Auer + Weber + Assoziierte, Münih/Almanya
- Baumschlager Eberle, Lochau/Avusturya
- Henning Larsen Architects, Kopenhag/Danimarka
- Hopkins Architects, Londra/Birleşik Krallık
- Hascher Jehle Architektur, Berlin/Almanya
- Ingenhoven architects, Düsseldorf/Almanya
- JSWD Architekten, Köln/ Almanya
- Léon Wohlhage Wernik Architekten, Berlin/ Almanya
- Rafael de la Hoz Arquitectos, Madrid/İspanya
- Schmidt Hammer Lassen Architects, Aarhus/Danimarka
- Schneider Schumacher, Frankfurt am Main/Almanya

Yarışma kapsamında; Finkenstrasse, Oskar-von-Miller-Ring, Jägerstrasse ve Kardinal-Döpfner-Strasse tarafından çevrelenen alandaki mevcut yapıların yerine yenileri gelecek. Wittelsbacherplatz’daki yeni restore edilen Ludwig Ferdinand Palace binasına ise dokunulmayacak.

Yeni yapılar, sürdürülebilirlik anlamında en üst uluslararası standartları karşılayacak şekilde, Siemens’in çevreci ürün portfolyosundaki yenilikçi ürünlerle donatılarak projelendirilecek. Böylelikle Münih kent merkezinin sürdürülebilir gelişimine de katkıda bulunulmuş olacak. 

1200 kişiye istihdam sağlayacak yeni yönetim binası, açık planlı ofisleri, konferans salonları, restoranı, kamusal etkinliklere ayrılan odaları ve diğer çalışma alanları ile son teknoloji ürünü bir çalışma ortamı sunacak. 

Kamuya açık olarak tasarlanacak proje alanı, kentin tarihi çekirdeği ile yakındaki müze bölgesini birbirine bağlayacak. Kafeler, bistrolar ve kültürel donatıların yer alacağı bahçeli iç avlu ise kentliler için bir diğer ziyaret nedeni olacak.

Yarışmayı değerlendirecek olan 22 kişilik jüri; Siemens Yönetim Kurulu üyeleri Peter Löscher, Brigitte Ederer ve Joe Kaeser’in yanı sıra, Münih Belediye Başkanı Christian Ude, Kentsel Planlamadan Sorumlu Şehir Meclisi Üyesi Elisabeth Merk ile kentin siyasi grupları ve mimarlık uzmanlarından oluşuyor. 

Jüri, hangi tasarımın uygulamaya dönüşeceğini 2011 Haziran’ında duyuracak. İnşaatın ise 2012 Sonbaharı’nda başlaması ve 2015’in sonunda tamamlanması planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/siemens-munihte-yapilacak-genel-merkez-binasini-yarismaya-acti_85916.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!