Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tersane İşçisi, Ödül Kazandırdı

15.Ulusal Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. “Sudan gelen hayat” sloganı ile başlatılan yarışma, su ve insan ilişkisini, günümüz fotoğrafçılarının gözüyle ortaya serdi.

yapi.com.tr
Tersane İşçisi, Ödül Kazandırdı

5.Ulusal Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. “Sudan gelen hayat” sloganı ile başlatılan yarışma, su ve insan ilişkisini, günümüz fotoğrafçılarının gözüyle ortaya serdi. Kimi karlar altında tekneler, kiminde oltalar, kiminde ağlar, kiminde çocuk, kiminde yaşlı adam ama her biri su ve insan ilişkisini anlatıyor. Yurdun dört bir yanından yarışmaya katılan fotoğraflar, insanımızın suyla temasını siyah-beyaz veya renkli açılardan yakaladı ve izleyicinin karşısına çıkardı.

Yeni Yüksektepe, 1991 senesinden itibaren “Geleneksel Türkiye” ana başlığı altında gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasında, Anadolu’da mevcut değerleri en azından fotoğraflarla belgelemek, tanıtmak ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmayı amaç edinerek 15.yarışmasıyla devam ediyor.

2008 yılında “Denizlerimiz ve Göllerimiz” alt başlığı ile gerçekleştirilen yarışmaya 52 kişi 283 eserle katılarak, ödüle layık kabul edilmişlerdir. Jüri başkanlığını Devlet Fotoğraf Sanatçısı Ozan Sağdıç’ın yaptığı yarışmada, çekişmeli geçen ödül sıralamasında siyah-beyaz dalında birinciliği “Aydınlıklar arasında” adlı yapıtı ile Denizli’den katılan Zeki Akakça alırken, renkli dalında birinciliği tersane işçiliğini tema edinen “Ekmek” adlı görüntü ile Istanbul’dan katılan Zeka Sağlam aldı.

Eserleri ile ödüle hak kazanan fotoğrafçılar, Mayıs ayında yapılacak 15.Yıl kutlamasında ödüllerini alacaklar. Bir sonraki yılın ana teması ise “Yaşam ve Müzik” olarak duyuruldu.

Siyah-beyaz dalında
Siyah-beyaz dalında Zeki Akakça, "Aydınlıklar Arasında" ile birincilik, Nadir Özsoy "Meke Gölü" ilie ikincilik ve Şahika Erkonan ise "Samsun 1" ile üçüncülük
ödülüne layık görüldü. Aykut Erdoğdu "Yalıkavak İskele" ile ve Bahar Kaleli "Gezinti" ile mansiyon almaya hak kazanırken Bülent Pirinçci "Beyşehir Balıkçısı" ile Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

Renkli dalında
Renkli dalında Zeka Sağlam "Ekmek" ile birincilik, Muzaffer Bilge "Oltacılar" ile ikincilik ve Bahattin Erkol ise "Eminönü'nde Balık Ekmek" ile üçüncülük ödülü aldı.
Zeynep Gökdemir "Ada'da İskele" ve Bahar Kaleli "Kuşlar" ile mansiyona layık görülürken, Zeka Sağlam hem "Yedigöller'de" ile Sanfo Özel Ödülü'nün hem de
"Düşler Tarlası" ile Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/tersane-iscisi-odul-kazandirdi_59596.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!