Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

UIA Info-Point / Bilgilendirme Noktası Tasarımları Belli Oldu

UIA Kongresi Torino 2008 kapsamında düzenlenen, 35 yaş altı mimarlara açık "Torino için Bilgilendirme Noktası" Uluslararası Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Birinciliğe layık görülen proje, UIA Kongresi kapsamında Torino'da yaklaşık 100 m2 alan üzerine inşa edilecek.

yapi.com.tr
UIA Info-Point / Bilgilendirme Noktası Tasarımları Belli Oldu

UIA Kongresi Torino 2008 kapsamında düzenlenen, 35 yaş altı mimarlara açık “Torino için Bilgilendirme Noktası” Uluslararası Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

UIA 2008 Torino Konferansı kapsamında belirlenen “Mimarlığı Aktarmak” (Transmitting Architecture) temasından hareketle düzenlenen fikir yarışması, Torino kenti içinde danışma ve buluşma noktası olarak çalışacak ve insanların bir araya gelerek rahatlayabilecekleri noktalar tasarlama hedefini koydu. Mimarlığın kamusal bir hizmet olarak tanımlanacağı bu tasarımların en fazla 100m2'lik bir alan kaplamasının istendiği projelere, gece ve gündüz yani açık ve kapalıyken kullanılabilmesi işlevi de getirildi. Buna ek olarak tasarlanacak mekânlarda dönüştürülebilir, ekoloji dostu malzeme kullanımı ve iletişim teknolojilerinin kullanılması istendi.


Paper Box, Alberto Garcia Castro, Juan José Cruz ve Ismael Paez Jurado

İnternet üzerinden düzenlenen yarışmanın jürisinde italyan mimar Luca Molinari, Yunan mimar Maria Theodorou, Japon mimar George Kunihiro, Kenya’dan mimar Reuben Mutiso ile Amaerikalı mimar Jennifer Lee’nin yanısıra Torino Belediyesi temsilcisi ve Piedmont Bölgesi temsilcisi hazır bulundular.

İspanya’dan Alberto Garcia Castro, Juan José Cruz ve Ismael Paez Jurado,“Paperbox” isimli projelerinde, yüzeylerin başarılı bir şekilde hacimlere dönüştürülmesi, programa uygun iç bölümlendirmesindeki yaratıcı çözümleri, güçlü ifadesi ve makul malzeme seçimiyle birinciliğe seçildiler. Bu proje UIA Kongresi kapsamında Torino’da yaklaşık 100 m2 alan üzerine inşa edilecek. Tüm ödüller, kısa jüri açıklamalarıyla, şöyle sıralanabilir:


1. Ödül: Alberto Garcia Castro, Juan José Cruz ve Ismael Paez Jurado (İspanya)
İki boyutlu bir yüzeyi, üç boyutlu bir mekana dönüştürmesi ve bunu çekici bir yalınlıkla başarmış olması, 'Paper Box'ın (Kağıt Kutu), özgünlüğü ve iç mekan titizliği de düşünüldüğünde öne çıkmasını sağladı.


2. Ödül: Kakhaber Kakhishvili, David Giorgadze, George Shukakidze (Gürcistan)
Bu ‘Aynalı’ proje, bağlamsal şeması ve çevresiyle sürekli olarak kurduğu ilişki sayesinde ikinciliğe seçildi.


3. Ödül: Andrea Veglia, Luca Rocca, Francesca Thiébat, Benedetta Veglia, JacopoTesta (İtalya)
‘Gümüş Kutu’ olarak bilinen proje, oldukça akılcı kat planı ve basit kotlandırmalarının yanısıra, klimalandırma ve havalandırma çözümleriyle dikkat çekti. Sade ve sert kutu geometrisine karakter ve kimlik veren bu ayrıntılı mekanik düzeneğe rağmen, şemanın geometrik analizinin eksik kalmış izlenimi vermesi, projeyi üçüncülüğe getirdi.


1. Mansiyon: Cristina Cardinale, Mario Augusti, Stefania Campochiaro, Tania Castagno, Valentina Murgia, Tullia Ricciardi, Alberto de Davide (İtalya)
‘Duvar Şeması’, sirkülasyonu net bir şekilde organize etmesi ve temiz bir aks tanımlaması sebebiyle beğeni topladı. Merkezi omurgayı kesen, toparladığı çoklu hacimleri programlı bir şekilde betimleyen proje, renk kullanımı, kullanıcı iletişimi ve yeşil malzeme seçimleriyle öne çıktı.


2. Mansiyon: Daniele Mancini, Andrea Cattabriga, Bruno Losengo, Irene Rinaldi (İtalya)
’İnek’ şeması, mimari açıdan bir araya getirdiği farklı elemanlarla, dünya üzerindeki yaşamsal döngüye dikkat çekiyor. Kendisi de dairesel olarak düşünülen proje, oldukça ekonomik bir bütçe önermesinin yanı sıra tartışmaya açmaya çalıştığı ekolojik olgular ile kamuyla yüksek etkileşime geçme potansiyeli talıyor. Ne var ki, mimari detayları çok geliştirilmemiş bir örnek.


3: Mansiyon: Spiros I. Papadimitriou, Sebastian Duque, Roubini Makridou (Yunanistan)
‘I Cloud’ (Ben Bulut), bilgisayar destekli olarak düşünülmüş geometrisi ile, bir yandan yalnızca bir hayal antrenmanı olmak öteye taşınarak yeni strüktürel araştırmalara yönlendiriyor; öte yandan gerçekleştirilme, uygulanma olasılığı nedeniyle tereddüte yol açıyor. Oyunlu ve Torino’nun silüetini hafifletici bu fütüristik form, mekansal kalitesi için seçildi.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/uia-info-point-bilgilendirme-noktasi-tasarimlari-belli-oldu_61869.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!