Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

UICB Logo Yarışması

UICB Logo Tasarım Yarışması Sonuçlandı

Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği'nin (UICB) kuruluşunun 50. yılında, vizyonunu ve hedeflerini yansıtacak yeni bir logo için düzenlediği tasarım yarışması sonuçlandı. Tüm bağımsız, amatör ve profesyonel tasarımcı ve firmalara açık olan uluslararası yarışmanın birinciliğini Ankara'dan Murat Bektaş kazandı. İki adet mansiyon ödülüne de

yapi.com.tr
UICB Logo Tasarım Yarışması Sonuçlandı

luslararası Yapı Merkezleri Birliği’nin (UICB) kuruluşunun 50. yılında, vizyonunu ve hedeflerini yansıtacak yeni bir logo için düzenlediği tasarım yarışması sonuçlandı. Tüm bağımsız, amatör ve profesyonel tasarımcı ve firmalara açık olan uluslararası yarışmanın birinciliğini Ankara’dan Murat Bektaş kazandı. İki adet mansiyon ödülüne de Letonya’dan Teija Lindholm ile İstanbul’dan Buray Nazım layık görüldüler.

Yarışmanın Gunnel Adlercreutz başkanlığındaki ve Markku Salmi, Jorn Vibe Andearsan, Rudolf Bohm, Johan Vyncke ile Barış Onay’dan oluşan jürisi, birinciliği sağlayan nitelikleri özetlerken ağırlıklı olarak geçmiş ve gelecek nosyonlarına referans verdiler. Kullanılmakta olan logoyu barkod teknolojisinin bir yansıması, Bektaş’ın tasarımınıysa dot-com çağının, dolayısıyla yeni ve modern bir UICB’nin sembolü olarak yorumlayan jüri üyeleri, diğer yandan da grafiğin alternatif bir okumasını yaptı ve binanın ardında yükselen güneş imgesinin parlak bir geleceği müjdelediğini ve çevresel duyarlılığı hatırlattığını belirttiler. Sade estetiği ve güçlü imajı konusunda fikir birliğine varılan tasarımı ile 1500 Euro’luk ödülün sahibi olmaya hak kazanan Murat Bektaş, ödülüne 6 Kasım’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilecek tören ile kavuşacak. Mansiyon ödüllü iki tasarım ise 500 Euro para ödülüne sahip olacak.

Yarışmanın katılım şartları arasında katılımcının özgün işini yollaması, her hangi bir yayın hakkını ihlal etmemesi ve tasarımın daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olmasının haricinde, logo tasarımlarının ‘UICB’ ifadesini barındırmaları ve kuruluşun internet sayfasından da indirilebilecek ‘ev’ sembolünü kullanmaları gerekiyordu.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/uicb-logo-tasarim-yarismasi-sonuclandi_64346.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!