Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ulusal Kalite Ödülü Finalistleri Belli Oldu

11 kuruluşun başvurduğu ödül için, 'Büyük İşletme Kategorisi'nde İGDAŞ ve FARBA, 'KOBİ Kategorisi'nde Method Research Company, 'Operasyonel Birim Kategorisi'nde Coca-Cola İçecek Ankara Fabrikası ve 'Kamu Kategorisi'nde Karabük Devlet Hastanesi yarışacak. Ödül organizasyonu, 30 Kasım 2011 tarihinde yapılacak.

yapi.com.tr / AA
Ulusal Kalite Ödülü Finalistleri Belli Oldu

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 20. Kalite Kongresi, 19. Ulusal Kalite Ödülleri için yarışacak finalistler belirlendi.
KalDer Başkanı Hamdi Doğan, finalistlerin açıklandığı basın toplantısındaki konuşmasında, bugüne kadar 25'i büyük, 39'u başarı olmak üzere toplam 64 ödül verildiğini kaydederek, geçen yıl büyük ödülü İDO'nun, başarı ödüllerini 'Büyük Ölçekli İşletmeler Kategorisi'nde İGDAŞ'ın, 'Operasyonel Birim Kategorisi'nde Coca-Cola İçecek A.Ş. Ankara Fabrikası'nın, 'KOBİ Kategorisi'nde Barem Pazar Araştırma'nın, 'Mükemmellikte Süreklilik Ödülü'nü Bilim İlaç'ın kazandığını hatırlattı.
    
Ulusal Kalite Ödülü'nde başarılı olan kuruluşların, bu başarılarını Avrupa Kalite Ödülü'nde de tekrarladıklarını belirten Doğan, bugüne kadar 7'si büyük, 11'i başarı olmak üzere toplam 18 adet Avrupa Kalite Ödülü kazanıldığını dile getirerek, ''Türkiye, şu anda kuruluşları en çok Avrupa Kalite Ödülü kazanan ülkeler arasındadır'' dedi.

Doğan, ödül sürecinin olmazsa olmaz 4 şartını, 'iyi tanımlanmış, şeffaf bir değerlendirme', 'uluslararası kabul görmüş ve bilimsel değerlendirme ölçütleri', 'menfaat ilişkisi olmayan tarafsız bir organ tarafından yönetilmesi' ve 'değerlendirmenin tarafsız ve yetkin değerlendiriciler tarafından yürütülmesi' şeklinde sıraladı. Bu şartları, başlangıçtan bu yana Ulusal Kalite Ödüllerinde titizlikle uyguladıklarını ifade eden Doğan, değerlendirme sürecini Avrupa Kalite Ödüllerine paralel yürüttüklerini, sürecin Kalite Ödülü Yürütme Kurulu (KÖYK) tarafından yönetildiğini ve gönüllü olarak görev yapan farklı sektör yöneticilerinden oluşan 905 kişilik deneyimli bir değerlendirici havuzuna sahip olduklarını anlattı.

Doğan, bu yıl ilk defa Kamu Kalite Ödülü'nün İstanbul'da verileceğini açıklarken, Ulusal Kalite Ödülü'nün, kuruluşlara sadece toplam kalite uygulamalarında referans değil, ulusal, bölgesel ve küresel pazarlarda da rakiplerine oranla farklılaşma yaratacak temel noktaları öne çıkarmada önemli yol gösterici olduğunu söyledi.
    
Başvuruları 124 kişilik kadro değerlendirdi
     
Toplantıda verilen bilgiye göre, 20. Kalite Kongresi, 29-30 Kasım 2011 tarihlerinde düzenlenecek. Bu yılki Ulusal Kalite Ödülü için 11 kuruluş başvuru yaparken, bunlardan 5 tanesi finale kalmaya hak kazandı.
    
Büyük İşletme Kategorisinde İGDAŞ ve FARBA, KOBİ Kategorisinde Method Research Company, Operasyonel Birim Kategorisinde Coca-Cola İçecek Ankara Fabrikası ve Kamu Kategorisinde Karabük Devlet Hastanesi, 30 Kasım 2011 tarihinde düzenlenecek törenle verilecek 19. Ulusal Kalite Ödülü için yarışacak. 8 Şubat 2011 tarihinde başvuruların alınmasıyla başlayan Ulusal Kalite Ödülü sürecinde toplam 124 kişilik uzman kadro katılımcıları değerlendirdi.

Ulusal Kalite Ödülleri için 1993 yılından bu yana toplam 236 kuruluş başvuru yaparken, başvuruları değerlendiren ekiplerde toplam 905 kişi yer aldı.

ETİKETLER: firma kurum
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/ulusal-kalite-odulu-finalistleri-belli-oldu_89416.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!