Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Uluslararası VELUX Ödülü 2008 (International VELUX Award - IVA 2008)

Uluslararası VELUX Ödülü 2008’e katılım için kayıtlar 1 Ekim tarihinde başladı; dünyanın dört bir yanından mimarlık öğrencileri mimarlıkta gün ışığıyla çalışmaya davet ediliyor.

mimarizm.com

Yarışma Duyuruları

Uluslararası VELUX Ödülü 2008 (International VELUX Award - IVA 2008) Uluslararası VELUX Ödülü 2008 (International VELUX Award - IVA 2008)
SON BAŞVURU TARİHİ 8 Mart 2008
TESLİM TARİHİ 8 Mayıs 2008
+ Ajandama Ekle

b>Uluslararası VELUX Ödülü 2008’e katılım için kayıtlar 1 Ekim tarihinde başladı; dünyanın dört bir yanından mimarlık öğrencileri mimarlıkta gün ışığıyla çalışmaya davet ediliyor.

Ödül, VELUX stratejisinin önemli bir parçası olan binalarda doğal ışığın niteliksel yanları üzerinde odaklanmak ve VELUX ürünlerinin doğal aydınlatmayla olan yakın ilişkisini güçlendirmeyi hedefliyor. İki yılda bir verilen ödül, sadece mimarlarla ve eğitim kurumlarıyla değil, yapı profesyonelleriyle yakın ilişkilerin kurulması yönünde VELUX’ün gösterdiği sürekli çabayı yansıtıyor.

Tema: Yarının ışığı
Ödülün genel teması “Yarının ışığı”. VELUX, bu ödülle, gün ışığı ve temiz hava ile yaşam kalitesinin arttırılması vizyonuna uygun olarak, gün ışığına hak ettiği önemi vermek ve gün ışığının bina tasarımındaki rolünü güçlendirmeyi hedefliyor. VELUX, deneysel yaklaşımlar ve özgür düşünce yoluyla “yarının ışığı” konusunda açık fikirli bir diyalog başlatmayı amaçlıyor. 2006 yılında 53 ülkeden, 557 projenin kayıt edildiği yarışmaya, birçok öğrencinin katılmaya karar vermesi ve jürinin 12 farklı ülkeden 20 kişiyi ödüllendirmesi, gün ışığı ve mimarlık konusunun evrensel özelliğinin altını çiziyor.

Özel hiçbir kategori içermeyen IVA 2008; ayrıca özel herhangi bir malzeme veya VELUX ürünlerinin kullanılması şartı da taşımıyor. Projeler, yapı tasarımından, gün ışığının kentsel yaşam ortamlarında yeniden düşünülmesine ya da daha soyut kavramlara kadar her konuyu kapsayabiliyor. Ayrıca estetik, işlevseller, sürdürülebilirlik veya yapılar ile çevre arasında etkileşim gibi konular üzerinde de yoğunlaşabiliyor:

· Doğal kaynak olarak gün ışığına ve enerjiye odaklanan konseptler
· İç mekanlara gün ışığının katkısı
· Kentsel yaşamlarda gün ışığının yeniden irdelenmesi ve kent dokusunun yeniden canlandırılması
· Güneş ışığının ve gün ışığının doğanın ritimlerini ve dengelerini dikkate alarak, mimari açıdan öneminin irdelenmesi
· Doğal/suni ışık, gündüz/gece, içerisi/dışarısı gibi daha soyut kavramlar



Katılım
Ödül, dünyanın her yerinden mimarlık öğrencilerine (bağımsız olarak veya takım halinde) açık. Ödül, mühendislik, tasarım ve peyzaj dahil olmak üzere birkaç disiplini temsil eden ekipleri teşvik ediyor. Ödül, hem mimarlık öğrencilerine, hem de onların eğitmenlerine hitap etmekte. Öğrenci veya öğrenci ekibine ait projelerin, üniversitenin mimarlık bölümünde görev yapan eğitmen tarafından desteklenmesi şart olup; kazanan öğrenciler ve onların eğitmenleri ekip olarak ödüllendiriliyor.

Öğrencilerin yarışmaya katılmak için 1 Ekim 2007 - 8 Mart 2008 tarihleri arasında yarışma internet sitesi olan velux.com/iva kayıtlarını yapmaları ve projelerini 8 Mayıs 2008 tarihine kadar teslim etmeleri gerekiyor.


Jüri
Jüri, UIA ve EAAE dahil olmak üzere, dünyanın dört bir yanından uluslararası üne sahip mimarlardan ve bina profesyonellerinden oluşuyor. Jüri, farklı perspektifleri ve coğrafyaları temsil edecek şekilde seçiliyor. 2008 Ödülü için oluşturulacak jüri, 2008 yılının başında duyurulacak. Jüri, kazananları ve mansiyon sahiplerini seçmek için sunulan bütün projeleri gözden geçirecek ve değerlendirecek.



Kazananlar ve ödüller
Toplam para ödülü 30.000 Euro. Bu ödül, yarışmayı kazanan öğrenciler ile ilgili eğitmenleri arasında ve mansiyon alanlara dağıtılacak. Ödül kazananların kesin sayısı jüri tarafından belirlenecek. Kazananlar, Kasım 2008’de Avrupa’da yapılması planlanan Ödül törenine davet edilecekler.

Tüm projeler, 29 Haziran - 3 Temmuz 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan UIA Dünya Kongresi’yle bağlantılı olarak Turin, İtalya’da yapılacak bir toplantıda jüriye gösterilecek. Ayrıca tüm projeler, ödül töreninde kazananların duyurulmasından sonra velux.com/iva internet adresinde de sergilenecek. Kazanan projeleri, proje sunumlarını, proje açıklamalarını ve jüri değerlendirmelerini içerecek olan “Uluslararası VELUX Ödülü 2008” yıllığında yayınlanacak.

İşbirliği yapan kuruluşlar
Ödül, Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) ile Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği’nin (EAAE) işbirliğiyle düzenleniyor. İki kuruluş da jüride temsil ediliyor.


VELUX
VELUX 1941 yılında en az dikey pencereler kadar iyi çatı pencereleri üretmek amacıyla Danimarka'da kuruldu. VELUX Türkiye ise 2001 yılının başlarında İstanbul’da, bugün 40’dan fazla ülkede satış firması, 10 ülkede fabrikası ve 9,500’ün üzerinde çalışanı bulunan VELUX Gruba bağlı olarak kuruldu. VELUX Türkiye, İstanbul başta olmak üzere, Ankara, İzmir, Denizli, Bursa, Adapazarı, Antalya gibi büyük şehirlerde konuşlanmış 50’ye yaklaşan bayi ağıyla hizmet veriyor.

VELUX Türkiye hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/uluslararasi-velux-odulu-2008-international-velux-award---iva-2008_56995.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!