Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

WAF Mimarlık Ödülleri Finalistleri Arasında Üç Türk

Uluslararası medya grubu Emap tarafından birincisi düzenlenen WAF (The World Architecture Festival ) Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri'nde finalist listesi açıklandı. Listede iki de Türk mimarlık bürosu bulunuyor. Emre Arolat Architects (EAA) İpekyol Tekstil Fabrikası ile 'Üretim Yapıları' kategorisinde finale kalırken, Uras + Dilekci

yapi.com.tr
2 WAF Mimarlık Ödülleri Finalistleri Arasında Üç Türk

Uluslararası medya grubu Emap tarafından birincisi düzenlenen WAF (The World Architecture Festival ) Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri’nde finalist listesi açıklandı. 43 ülkeden 224 yapının 16 ayrı kategoride finale kaldığı ödül programında, iki Türk mimarlık bürosu da başarı gösterdi.

22-24 Ekim tarihleri arasında Barselona’da gerçekleştirilecek olan Dünya Mimarlık Festivali sırasında ürünleri sergilenecek ve akabinde kategori birincisi olma fırsatı yakalayabilecek yapılardan ilki, Emre Arolat Architects’e ait. Arolat’ın İpekyol Tekstil Fabrikası, Wilkinson Eyre Architects ve Coop Himmelb(l)au’nun projeleri ile birlikte üretim yapıları kategorisinde finale kaldı.

Fotoğraf: Emre Arolat Architects (EAA)

























Alışveriş yapıları kategorisinin finalistleri arasında ise, Emir Uras ve Durmuş Dilekci tarafından tasarlanan Bahçeşehir Prestige Alışveriş Merkezi yer alıyor. Uras ve Dilekçi’ye bu kategoride eşlik eden projeler arasında Amerika, Fransa ve Brezilya’dan yapılar var.

Fotoğraf: Uras+Dilekçi Architects
























Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri’nin Norman Foster başkanlığındaki uluslararası jürisi; mimarları, konusunda uzman profesyonelleri, müşterileri ve eleştirmenleri kapsıyor. Finale kalan mimarların dünyaca ünlü jüri karşısında yapıtlarını canlı olarak sunacakları ödül programında, 16 kategorinin birinciliği dışında bir de ‘Yılın Yapısı Ödülü’ verilecek. Yapı Dergisi’nin de destekçilerinden olduğu ve Yapı-Endüstri Merkezi tarafından izlenecek 2 günlük festivalin final gününde, 16 kategorinin birincileri, bu prestijli ‘Yılın Yapısı’ ödülüne sahip olabilmek için kıran kırana bir mücadeleye girecekler.

Ödüllere başvuran bütün projeler Festival süresince alanda Barselona ızgara sistemi üzerine modellenen bir galeride sergilenecek ve ardından bütün başvurular WAF web-sitesinde kalıcı olarak izlenebilecek.

Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri'nde finale kalan 224 yapıyı kategorilerine göre görüntülemek için lütfen tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/waf-mimarlik-odulleri-finalistleri-arasinda-uc-turk_62898.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • türk mimarlarının böylesine önemli bir orgazisyonda bulunmaları elbette kayde değer fakat farklı kategorilerde diğer ulkelerin üstunlüğü bu basarıları gölgede bırakıyor türk mimarisinin bu kadarla yetinmemesi gerektiğini düşünüyorum...teşekkürler YANITLA
  • Dünya Mimarlık Festivali finalist listesinde Türk Mimarlarının olması gurur vericidir.Meslekdaşlarıma başarılar diliyorum. YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!