Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz...

Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler 2011 Öğrenci Proje Yarışması

Boğaziçi Üniversitesi ve Elginkan Vakfı, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen 'Yeni Düşler, Yenilikçi Düşünceler Proje Yarışması' ile öğrencilerin, teknoloji tabanlı bir fikir üreterek bunu başarılı bir işe dönüştürmelerini teşvik etmeyi hedefliyor. Sadece İstanbul'daki üniversitelerin öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmaya başvurmak için ön

yapi.com.tr
Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler 2011 Öğrenci Proje Yarışması

Boğaziçi Üniversitesi ve Elginkan Vakfı, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen 'Yeni Düşler, Yenilikçi Düşünceler Proje Yarışması' ile öğrencilerin, teknoloji tabanlı bir fikir üreterek bunu başarılı bir işe dönüştürmelerini teşvik etmeyi hedefliyor. Sadece İstanbul'daki üniversitelerin öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmaya başvurmak için ön kayıt yaptırmak ve 16 Eylül Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi'nde (Vedat Yerlici Konferans Merkezi, 1 No’lu Seminer Salonu ) gerçekleştirilecek olan tanışma ve yönlendirme toplantısına katılmak gerekiyor.

Yarışmanın amacı

Yarışmanın amacı, üniversite öğrencilerini yeni fikirler üretmeye, fikirlerini hayata geçirmeye teşvik etmek; teknolojiye ve yenilikçiliğe dayalı girişimciliği desteklemek; öğrencilere sistemli bir iş planlama sürecini yönetme becerisi kazandırmak; yenilikçi fikirleri disiplinlerarası ekip çalışması ile ticari anlamda uygulanabilir bir işe dönüştürme konusunda öğrencilerin deneyim kazanmalarını desteklemek ve ödüle değer bulunan projelerin verilecek desteklerle teknoloji tabanlı yenilikçi bir işe dönüşmesine ön ayak olmak şeklinde özetleniyor.

Proje konuları
 
Yarışma, 'teknoloji tabanlı, ürün veya hizmete dönüştürülebilir, yenilikçi iş fikri' olarak tanımlanan 'Teknolojik Yenilikçi İş Fikri' alanında yapılacak. Bu daldaki projelerin, tamamen yeni bir teknolojiyi veya mevcut bir teknolojinin yeni bir alana uygulanmasını veya mevcut bir teknolojinin geliştirilmiş bir uygulamasını içermesi ve ticari başarı şansına sahip olması bekleniyor. Proje konularında herhangi bir teknolojik alan ya da sektör kısıtlaması yok; ancak, yenilikçilik ve ticari uygulanabilirlik proje tekliflerinde aranan temel özellikler olarak öne çıkıyor. Disiplinlerarası yaklaşım taşıyan projeler özellikle tavsiye ediliyor.

Yarışmacılarda aranacak koşullar
 
Yarışmaya, sadece İstanbul’daki herhangi bir üniversiteye kayıtlı öğrenciler başvurabiliyor (resmi öğrenci belgesi isteniyor). Yarışmaya, bölüm ve sınıf ayrımı olmaksızın, tüm lisans ve lisansüstü programlara kayıtlı üniversite öğrencileri başvurabilir; birey ya da ekip olarak başvuru yapılabilir. Ancak ekip halinde başvurular tavsiye ediliyor. Proje ekipleri en fazla 4 kişiden oluşacak. Bir birey ya da proje ekibi, en fazla bir proje fikri ile yarışmaya katılabilecek.

Yarışma takvimi
 
Proje Önerilerinin Son Teslim Tarihi: 30 Eylül 2011
Ön Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanması: 17 Ekim 2011
Teknoloji ve İş Geliştirme Eğitimi: 20-21-22-23 Ekim 2011
İş Planı Son Teslim Tarihi: 25 Kasım 2011 
Final Öncesi Jüriye Proje Sunumlarının Yapılması: 15 Aralık 2011
Finalistlerin açıklanması: 16 Aralık 2011
Final Günü ve Ödül Töreni: 22 Aralık 2011

Yarışma aşamaları

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/yeni-dusler-yenilikci-dusunceler-2011-ogrenci-proje-yarismasi_89038.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!