Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler Yarışması 2012

Üniversite öğrencilerinin yeni fikirler üretmeye, fikirlerini hayata geçirmeye teşvik edilmesini, teknolojiye ve yenilikçiliğe dayalı girişimciliğin desteklenmesini amaçlayan yarışmaya, Marmara Bölgesi'nde bulunan tüm üniversite öğrencileri, 12 Eylül 2012 tarihine kadar başvurabilir.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler Yarışması 2012 Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler Yarışması 2012
SON BAŞVURU TARİHİ 12 Eylül 2012
DÜZENLEYEN

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından; Elginkan Vakfı, Karel, Bosch, AirTies ana sponsorluğunda

E-POSTA

sanayi@boun.edu.tr

İLETİŞİM: A: Boğaziçi Üniversitesi Sanayi ile İlişkiler Ofisi BÜ Güney Kampüs 34342 Bebek / İstanbul T: (212) 359 74 86 F: (212) 359 74 88
+ Ajandama Ekle

Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından, Elginkan Vakfı, Karel, Bosch ve AirTies ana sponsorluğunda düzenlenen yarışma, üniversite öğrencilerinin yeni fikirler üretmeye, fikirlerini hayata geçirmeye teşvik edilmesini, teknolojiye ve yenilikçiliğe dayalı girişimciliğin desteklenmesini amaçlıyor.

Son başvuru tarihi 12 Eylül 2012 olan ve kısaca “YD2YD” olarak da adlandrılan Yeni Düşler, Yenilikçi Düşünceler Öğrenci Proje Yarışması'na, Marmara Bölgesi'nde bulunan tüm üniversite öğrencileri katılabilecek. Yeni Düşler Yenilikçi Düşünceler 2012 Yarışması, "Teknolojik İş Fikri" alanında yapılacak.

Teknolojik Yenilikçi İş Fikri, teknoloji tabanlı, ürün veya hizmete dönüştürülebilir, yenilikçi iş fikridir. Bu daldaki projeler, tamamen yeni bir teknolojiyi veya mevcut bir teknolojinin yeni bir alana uygulanmasını veya mevcut bir teknolojinin geliştirilmiş bir uygulamasını içermeli ve ticari başarı şansına sahip olmalıdır. Proje konularında herhangi bir teknolojik alan ya da sektör kısıtlaması yoktur. Ancak, yenilikçilik ve ticari uygulanabilirlik proje tekliflerinde aranan temel özelliklerdir. Disiplinlerarası yaklaşım taşıyan projeler özellikle tavsiye edilmektedir.

ÖDÜLLER

Elginkan Vakfı Ödülleri
Konu sınırlaması olmaksızın, Değerlendirme Kurulu’nun uygun bulduğu iki projeye verilmektedir.

Birincilik Ödülü: 25.000 TL
İkincilik Ödülü: 15.000 TL

Ödülün % 40'lık birinci kısmı yarışmada elde ettikleri başarının karşılığı olarak proje ekibine, % 60'lık ikinci kısmı da yarışmacıların fikirlerini hayata geçirmek üzere kuracakları şirkete verilir. Şirket kurmayı tercih etmeyen yarışmacılar ödülün ikinci kısmından vazgeçmiş sayılır.

Karel Ödülü
Konu sınırlaması olmaksızın, Değerlendirme Kurulu’nun uygun bulduğu bir projeye verilmektedir.

Ödül Tutarı: 20.000 TL

Ödülün % 40'lık birinci kısmı yarışmada elde ettikleri başarının karşılığı olarak proje ekibine, %60'lık ikinci kısmı da yarışmacıların fikirlerini hayata geçirmek üzere kuracakları şirkete verilir. Şirket kurmayı tercih etmeyen yarışmacılar ödülün ikinci kısmından vazgeçmiş sayılır.

Bosch, Otomotiv Ödülleri
Otomotiv sektörüne yönelik, aşağıdaki alt başlıklardan en az birinin kapsamı içinde yer alan projelerden Değerlendirme Kurulu’nun uygun bulduğu iki projeye verilmektedir.

Otomotiv alt başlıkları :
- Araçlarda ve Otomotiv Altyapısında Bilgi Aktarımı ve Zeka
- Çevreci (Yeşil) Araç Teknolojileri
- Sürüş Güvenliği ve Konfor
- Malzeme

Birincilik Ödülü: 25.000 TL
İkincilik Ödülü: 15.000 TL

Ödülün %40 lık birinci kısmı yarışmada elde ettikleri başarının karşılığı olarak proje ekibine, %60 lık ikinci kısmı da yarışmacıların fikirlerini hayata geçirmek üzere kuracakları şirkete verilir. Şirket kurmayı tercih etmeyen yarışmacılar ödülün ikinci kısmından vazgeçmiş sayılır.

AirTies, Network Sistemleri Ödülü
Network sistemleri üzerine yazılmış olan ve Değerlendirme Kurulu’nun uygun bulduğu bir projeye verilmektedir.

Ödül Tutarı: 5.000 TL

Ödülün % 40'lık birinci kısmı yarışmada elde ettikleri başarının karşılığı olarak proje ekibine, % 60'lık ikinci kısmı da yarışmacıların fikirlerini hayata geçirmek üzere kuracakları şirkete verilir. Şirket kurmayı tercih etmeyen yarışmacılar ödülün ikinci kısmından vazgeçmiş sayılır.

Teşvik Ödülü
Yarışmada ön elemeyi geçen her bir proje grubuna Teknoloji ve İş Geliştime Eğitimi ile Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimini takiben 1.000 TL tutarında teşvik ödülü verilecektir. Eğitimleri başarıyla tamamlamayan gruplar bu ödülden yararlanamazlar.

KOSGEB Desteği
Yarışmada dereceye giren projeler ayrıca, şirket kurarak iş fikirlerini hayata geçirmek amacıyla Boğaziçi Üniversitesi KOSGEB/TEKMER'de ofis alanına ve KOSGEB tarafından sağlanan diğer Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Desteklerine başvurma hakkına sahip olacaklardır.

Hayal Et Eğitim Desteği
Yarışmada dereceye giren proje gruplarına HAYAL ET Girişimcilik Platformu tarafından 60 saatlik Girişimci Eğitimi verilecektir.

Argela Mentorluk ve İnkübasyon Desteği
Değerlendirme Kurulu tarafından uygun görülen yazılım geliştirme projelerine ARGELA tarafından üç ay süreyle inkübasyon ve mentorluk desteği ile yazılım geliştirme araçlarından ücretsiz yararlanma imkanı verilecektir.

IBM Danışmanlık Desteği
Değerlendirme Kurulu tarafından uygun görülen yazılım geliştirme projelerine IBM tarafından teknoloji mentorluk desteği, IBM GEB programından yararlanma hakkı ve Uluslararası SmartCamp Yarışması'nın elemelerine katılma hakkı verilecektir. Ayrıca ön elemeyi geçen bütün projelere Sanal Bilgi teknolojisi altyapısına erişim imkanı tanınacaktır.

Microsoft Danışmanlık Desteği
Değerlendirme Kurulu tarafından uygun görülen yazılım geliştirme projelerine MICROSOFT tarafından teknik mentorluk ve Microsoft BizSpark programı olanaklarından faydalanma imkanı verilecektir.

TTGV Danışmanlık Desteği
Yarışmada dereceye giren proje gruplarına TTGV tarafından mentorluk desteği verilecektir.

Ankara Patent Ofisi Desteği
Yarışmada dereceye giren projelerden patent başvurusunda bulunacak olanlara ANKARA PATENT OFİSİ tarafından patent / faydalı model başvurusu hazırlama desteği verilecektir.


YARIŞMA TAKVİMİ

Başvuru başlangıcı: 01 Haziran 2012
Tanışma ve yönlendirme toplantısı: 10 Eylül 2012
Son başvuru tarihi: 12 Eylül 2012

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için
tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/yeni-dusler-yenilikci-dusunceler-yarismasi-2012_100927.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!