“Japonya’daki depremden ders çıkardık...

“Japonya’daki depremden ders çıkardık ama santralin yapımına devam edeceğiz” diyen Enerji Bakanı Taner Yıldız, Fukushima’daki nükleer santralin 1. nesil santral olduğunu kendilerinin kurmayı planladığı santralin ise 3. nesil ve gelişmiş teknolojiye sahip bir santral olduğunu ifade etti. İstanbul Nükleer Karşıtı platform ise “Nükleer santrallerden yıllardır enerji elde eden Japonya’da bile doğal felaket durumunda nükleer güvenliğin ne kadar kırılgan olduğu görülmüşken, Akkuyu gibi özellikle fay hattı yakınında nükleer santral kurulması ısrarını anlamak mümkün değildir” şeklinde bir açıklamada bulundu. Bu iki farklı açıklama kapsamında nükleer santral yapılmalı mıdır?
-
Evet 27%
-
Hayır 72%
-
Gelişen dünyamızda birçok ülkede gelişmiş enerji santralleri bulunmaktadır ve buna bağlı olarak enerji kaynakları giderek azalmaktadır. Dünyada enerji sektörü çok önemli bir yere sahip. Yapılacak olan tesisin güvenilir bir şekilde yapılmasıyla birlikte her hangi bir sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum.
-
Gelişen ekonominin yüksek elektrik ihtiyacını nasıl karışalayacağız?
-
Nükleer santrallere kesinlikle karşıyım. Nükleer santraller bence bir insanlık suçu...
-
Yapılmalıdır, çünkü her yapılan işte zaten bir risk vardır. Riskten kaçmaya çalışmak sorunları önlemez. Risk var diye diğer yapmakta olduğumuz her şeyi bırakmalı mıyız?
-
Evet, çünkü her şeyin bir riski var ve tüm gelişmiş ülkeler bunu kullanıyor. Ayrıca Türkiye, Japonya kadar depreme maruz kalmıyor. Habil Küçük
-
Doğal afetlerin nerde ne zaman olacağı bilinememektedir. Önemli olan tedbir almaktır. Gerekli tedbirler alınırsa her yerde her yatırım yapılır.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu "Allianoi gömülmesin" diyen Tarkan'dan...