Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Gıda Yardımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yılın Temmuz ayına kadar, fakir, muhtaç ve dar gelirli olduğu belirlenen 95 bin aileye gıda yardımında bulundu.

Hürriyet Gazetesi
18 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Gıda Yardımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yılın Temmuz ayına kadar, fakir, muhtaç ve dar gelirli olduğu belirlenen 95 bin aileye gıda yardımında bulundu.

Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre, dar gelirli Ankaralılara yönelik her yıl yapılan sosyal yardımlar kapsamında, çeşitli gıda ve temizlik maddelerinin bulunduğu 5 adet koliyi içeren yardımlar, adrese dayalı olarak dağıtılıyor.

İhtiyaç sahibi ailelere gıda, temizlik malzemesi, ekmek ve kömür yardımlarının yanı sıra mevsimsel şartlara bağlı olarak ek gıda yardımlarının da gerçekleştirildiğini ifade eden yetkililer, belediye yardımının sadece fakire değil, zengin kesime de katkı sağladığını savundu.

Bazı sebze ve meyvelerin fiyatı çok düştüğünde üreticinin korunması anlamında ürünün satın alınarak, yoksullara bedava dağıttıklarını bildiren yetkililer, "Böylece ürün tarlada kalmıyor ve vatandaş bedava meyve yiyor. Örneğin, karpuzda durum böyledir. Karpuz fiyatının düşmesiyle hem üreticinin ürünü elde kalmasın hem de vatandaş bedava karpuz yesin diye önümüzdeki aylarda yine dağıtılacak" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, bu yılın Temmuz ayına kadar, fakir, muhtaç ve dar gelirli olduğu belirlenen 95 bin aileye gıda yardımında bulunduğunu ifade eden yetkililer, toplumsal barışın sağlanması ve yoksulluktan kaynaklanan suçların ortadan kalkmasına bu yardımların çok büyük katkısı olduğunu ileri sürdü.

Yardımlardan faydalanmak isteyenlerin muhtarlıktan Fakirlik Belgesi, Aile Beyan Formu doldurarak Etlik’te Osmanlı İş Merkezi’nde bulunan birimlerine başvurularını yapabileceklerini bildiren yetkililer, yardım alanların her yıl TC Kimlik Numarasından incelendiğini ve durumlarına göre yardımın devamına karar verildiğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-buyuksehir-belediyesinden-gida-yardimi_70585.html

Read Comment Section
18 Yorum Yorum Yaz
  • kolay gelsin... yardıma ihtiyacı olmayanlar yardım alıyor. yardımları bile kötüye kullanan insanlar var... bu konuda çok öfkeliyim :( YANITLA
  • ne zaman geleceğinizi bildirirmisiniz lütfen YANITLA

    emine kaya

    kayıt yenilemeye memurlar gelmiş ben hastaneye gittiğim için evde yoktum tekrar geleceklermi acaba

  • 23.05.2012 tarihide ileri derecede koah hastası olduğumdan dolayı acizleştim. yardımın dağıtıldığı gün evde yoktum beni acil olarak hastaneye götürdüler aynı zamanda YÜZDE 87 ÖZÜRLÜYÜM. GERÇEK ANLAMDA İHTİYACIM VAR. İLGİLİLERDEN ALAMADIĞIM GIDAYI TEKRAR ADRESİME GÖNDERMELERİNİ RİCA EDİYORUM. VEYA BAŞKA NE YAPMALIYIM? YORUMUMU DİKATE ALIRLARSA ÇOK MEMNUN OLURUM TEŞEKKÜR EDERİM. YANITLA
  • ben elvankent banka bloklarında kapıcılık yapıyorum ancak yardım alamıyorum. diger arkadaşların hepsinin 2 tane evi var alıyorlar, ben alamıyorum. çifte standart uyguluyorlar. gerekenin yapılmasını arz ederim. YANITLA
  • yardım alamayan internetten şikayet etsin YANITLA
18 yorumdan 6 tanesi gösteriliyor.  1  |  2  |  3  |  4  |  DEVAMI
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!