ARAMA   
    |


   Haberler
   Ödüller
   Ajanda
   Sektörden
   İhaleler
   İlanlar
   Rehber
   Yayınlar
Mimarlık ve Yapı Terimleri Sözlüğü Mimarlık ve Yapı
Sözlüğü / 3 Dilde
 
  Ajanda : Son 2 Gün

12.03.2010 - Cuma
"Bruno Taut - Berlin'de Renkli Yapıların Ustası"
Uluslararası Rotterdam Mimarlık Bienali (IABR) İstanbul'da
İbrahim Balaban Eskişehir'de
Japon Mimar Shigeyuki Okazaki ile Japon Mimarisindeki Mekan Kurgusu
 
13.03.2010 - Cumartesi
İnci Ayakkabı Ulusal Vitrin Tasarımı Yarışması: "İz"
"Sinan ve Çağı" Afiş Yarışması
 

 
HABERLER
Ana Sayfa > Haberler > Haber Detayı Arkadaşına Gönder Yazdır    Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Sahne İstanbullular'ın
Haber: Sabah Gazetesi 03.07.2009
Sahne İstanbullular'ın İstanbul, yaşayanlar için ne ifade ediyor, dışarıdan nasıl gözüküyor? Bu sorunun cevabı İspanyol çağdaş sanatçı Antoni Muntadas'ın, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yürütülen 'İstanbul'da Yaşıyor ve Çalışıyor' projesi kapsamında yapacağı film projesinin özünü oluşturacak. Dünyanın önde gelen çağdaş sanatçılarından Muntadas, önümüzdeki günlerde İspanya Kralı'nın elinden Velazquez Ödülü'nü almadan önce İstanbul'a geldi. Dün, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nda ajansın yönetim kurulu başkanı Şekib Avdagiç'le birlike proje anlaşmasını imzaladı.

Muntadas Kadırga Sanat Üretim Merkezi'nde bir dizi atölye çalışması yapacak. Genç Türk sanatçılarla bir araya gelecek ve birikimlerini paylaşacak. Ama öncesinde o, İstanbul'u ve şehir sakinlerini tanımanın peşine düşmüş durumda. "İstanbul şehirlerden oluşan bir şehir" diyen Muntadas İstanbul'la ilgili filmler izlemenin, yönetmen ve yazarlarla konuşmanın dışında raporlar bile okuyormuş. Ayak üstü biz gazetecilerin İstanbul ile ilgili neler düşündüğünü bile sordu, düşüncelerimiz hoşuna gitmiş olmalıki ilerleyen günlerde düzenleyeceği atölyesine davet etti. Sonra da taksicilerle konuşacağını söyledi. Çünkü bir kenti en iyi tanıyan meslek gruplarından birinin taksiciler olduğunu düşünüyor.

Ayasofya kitabını beğendi

Kendisine hediye edilen Tahsin Aydoğmuş'un Ayasofya fotoğraf albümü ve İskenden Pala'nın Şehrin Sultanları kitabını ilgiyle inceleyen Muntadas, film projenin tamamlanma süresinin en az iki yıl olduğunu söylüyor. Fakat projenin 2010'a yetiştirilmesi gerektiğinin de farkında. Gülümseyerek, "Biraz üzerimde baskı hissediyorum ama yetiştireceğim de" diyor.



Yeni Yorum Yap

Adı Soyadı
E-Posta




Haberler: ARŞİV
  Temmuz, 2009  
<< <   03.07.2009 > >>
hft
Pzt
Sal
Çar
Per
Cm
Cmt
Pzr
27
28
29
30
25
26
31


 
Yapı-Endüstri Merkezi tarafından hazırlanan siteler için tıklayın
Gizlilik Şartları  |  Künye  |  Reklam Bilgileri  |  İletişim