Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tasarımcılardan 352 Yeni Fikir Çıktı, Mobilya Sektörü 31 Ödül Verdi

Engelliler için geliştirilmiş 51, toplamda 352 tasarımın yarıştığı Tasarım Yarışması’nda 31 ödül dağıtıldı. Ödüllü projeler arasında; evde çalışan engelliler için geliştirilmiş çalışma odası, çocuklara üzerinde zıplama özgürlüğü getiren yatak, araba bagajına sığabilen yatak odası takımı ve puzzle eğlencesi yaşatan modüler depolama ünitesi gibi

yapi.com.tr
Tasarımcılardan 352 Yeni Fikir Çıktı, Mobilya Sektörü 31 Ödül Verdi

A href="http://www.mosder.org.tr" target=_blank>Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın ödül töreni Yapı-Endüstri Merkezi’de (YEM) gerçekleştirildi. Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıran 51, toplamda da 31 üniversiteden 352 projenin değerlendirildiği yarışmanın kazananlarına, mobilya sektöründe iş fırsatları için kapılar açıldı. Dağıtılan toplam 104 bin TL’lik para ödülüne ek olarak; tasarım haklarının tescili, uluslararası fuarlara MOSDER himayesinde katılım, MOSDER üyesi sektörün en büyük 35 şirketinde iş ve staj olanakları da dereceye giren proje sahiplerinin oldu.

Davulcuoğlu'ndan tasarım ve marka vurgusu

Açılış konuşmasında, "Burada, 7,5 milyar dolar iş hacmi olan ve bunun 1,5 milyar dolarını 170'i aşkın ülkeye ihracat yaparak gerçekleştiren, 'el emeği göz nuru' bir mesleğin mensuplarıyla beraberiz" diyen MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, 300 milyar dolarlık dünya mobilya pazarından daha fazla pay alabilmek için ödevlerinin tasarımla öne çıkan ve marka yaratabilen bir sektöre dönüşmek olduğunu vurguladı. Bu anlamda şimdiye kadar 1584 projenin katıldığı yarışmanın önemli bir misyonunun olduğuna değinen Davulcuoğlu, sözlerine şöyle devam etti.

"Sektör olarak, gelen projelerin hayata geçirilmesi konusunda üzerimize düşenleri henüz yapamadık. Ancak bunun gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Yarışmaya katılan tasarımcı arkadaşlarımızdan, tasarımlarını hazırlarken uygulanabilirliğini de göz önünde bulundurmalarını bekliyoruz".

Bu yıl yarışmaya Kıbrıs'ın da içinde olduğu 31 üniversiten 301 projenin başvurduğunu açıklayan Davulcuoğlu, yarışmanın 300'ü aşkın haberle basında da yer bulmasının kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Tolga KayalarSektör ve üniversite işbirliği

Daha sonra söz alan yarışma ana sponsoru Kayalar Kimya / Genç Ahşap Koruma Sistemleri Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kayalar, ar-ge'nin öneminin üzerinde durdu. Yerli firmaların ar-ge çalışmaları için yaptıkları istihdamın ve ayırdıkları kaynakların gelişmiş ülkelere göre çok az olduğunun altını çizen Kayalar, bunun artırılması gerekliliğinin altını çizdi. "Mobilya sektöründe tasarım öne çıkmalı" diyen Kayalar, bunun ülke bilinirliği ve imajı için de çok önemli olduğunu ifade etti.

Raşit Karaaslan
Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması'nın, üniversite sanayi işbirliği ve yarattığı enerjiyi göstermesi açısından önemine işaret eden tasarımcı Raşit Karaaslan da, bu işbirliğinin henüz istenen seviyede olmasa da ilerisi için umut verdiğini sözlerine ekledi. Karaaslan, öğrencilerden yarışmayla kendilerine sunulan özgürlüğün tadını çıkarmalarını istedi.



Ramazan Baş

 

 

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş ise kent yaşamında engellilerin aşmak zorunda kaldıkları 'engel'lerden bahsetti. "Bu engeller, evlerimizde ve ofislerde de karşımıza çıkıyor" diyen Baş, yarışmanın 'Engelliler için Ev Mobilyası' başlığıyla düzenlenen profesyonel kategorisinin öneminin altını çizdi.



 

 

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/tasarimcilardan-352-yeni-fikir-cikti-mobilya-sektoru-31-odul-verdi_83563.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!