PAGEV’in (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı) bu yıl üçüncü kez düzenlediği Plastik Endüstrisi Kongresi’nde, plastik boru sektöründeki en son teknolojiler anlatıldı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen kongreye, sektör firmalarının temsilcilerinin yanı sıra öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
İnşaat sektöründeki gelişmeler, temiz su, atık su, drenaj, doğal gaz dağıtım şebekelerinin artışı, tarımda akıllı sulama gibi farklı nedenlerle gün geçtikçe plastik boru kullanımının ağırlık kazandığı görülüyor.
İzmir'in Konak ilçesinde plastik fabrikasının bahçesindeki trafoda çıkan yangın önce fabrikaya ardında da özel bir hastanenin bazı bölümlerine sıçradı. Hastane tedbir amacıyla tahliye edildi.
Türk plastik sektörünün hammadde dahil plastik ve mamulleri ihracatı, 2014 yılında 2013'e kıyasla miktar bazında yüzde 14,9 artışla 2,25 milyon tona, değer bazında ise yüzde 8,9 artarak 6,1 milyar dolara ulaştı.
PAGEV’in (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı) hazırladığı 2008 sektör değerlendirme raporuna göre, hammadde ve mamulden oluşan plastik sektörü ihracatı, 2008 yılında yüzde 25 oranında artarak 3 milyar 707 milyon dolara yükseldi. Plastik sektörü, kimya sektörü ihracatının yüzde 27’sini gerçekleştirerek, bu alandaki
PLASFED Plastik İnşaat Mamulleri Sektör İzleme Raporu'na göre, Türkiye'de İnşaat plastikleri üretimi 2012 yılı sonunda 6 milyar 367 milyon dolar tutarında 1 milyon 567 bin ton seviyesine ulaştı. Miktar bazında üretimin yüzde 42'si, tutar bazında ise yüzde 26'sı ihraç edildi.
Plastik sektörü, aldığı önlemler sayesinde iş kazalarını diğer sektörlere kıyasla azaltmayı başardı. 2008 yılında Türkiye’de yaşanan iş göremezlik ödeneği alınan hastalık olayları içinde plastik ve kauçuk sektörünün oranı sadece yüzde 1,6 oldu.
Ekonomi Bakanlığınca plastik ham madde ithalatında düzenlemeye gidildi.