Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2. Beton Yollar Kongre ve Sergisi

“2. Beton Yollar Kongre ve Sergisi” 16-17 Kasım 2022 tarihlerinde Ankara KGM Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Kongre'ye bildiri gönderimi için son tarih 2 Eylül 2022.

yapi.com.tr

Toplantılar

2. Beton Yollar Kongre ve Sergisi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 16 Kasım 2022
BİTİŞ TARİHİ: 17 Kasım 2022
YER: KGM Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu
DÜZENLEYEN:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayelerinde

DESTEKLEYENLER:

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği (TÜRKÇİMENTO) ve Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) ile Avrupa Beton Kaplamalar Birliği’nin (EUPAVE) teknik desteği ile

WEB ADRESİ:

byk22.betonyol.org.tr

TELEFON: 444 50 57
DİĞER BİLGİLER:

E. byk22@turkcimento.org.tr

+ Ajandama Ekle

“1. Beton Yollar Kongre ve Sergisi” 13-14 Kasım 2019 tarihleri arasında KGM Halil Rıfat Paşa konferans salonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve il özel idareleri yöneticileri ve teknik yetkililerinden, akademisyenlerden ve özel sektör temsilcilerinden oluşan yüksek bir katılımla gerçekleştirilmişti.

Üç yıl önce düzenlenen bu konferansta Belçika’dan ABD’ye, Şili’den Almanya’ya, Polonya’dan Fransa’ya uzanan bir coğrafyadan yapılan sunumlar ile uzun ömürlü ve konforlu beton yolların dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde bir alternatif olarak değerlendirilmekte olduğu ve özellikle de ağır taşıt trafiğinin yoğun olduğu yollarda ise tercih edildiği vurgulanmıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayelerinde, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği (TÜRKÇİMENTO) ve Yollar Türk Milli Komitesi (YTMK) ile Avrupa Beton Kaplamalar Birliği’nin (EUPAVE) teknik desteği ile gerçekleştirilecek olan “2. Beton Yollar Kongre ve Sergisi” ile sektörün ilgili paydaşlarının üç yıl sonra 16-17 Kasım 2022 tarihlerinde yeniden bir araya getirilmesi hedeflenmiştir.

“Sürdürülebilir Beton Kaplamalarda Kalıcı ve Akılcı Çözümler” teması altında gerçekleştirilecek bu kongrede;

• Devlet ve il yolları ile otoyollarda kullanılabilecek derzli donatısız ve sürekli donatılı beton yollar
• Bugün yapılıp yarın hizmete açılabilen ve dolayısıyla da şehir içi ve kırsal kesimde yaygın bir şekilde uygulanabilecek silindirle sıkıştırılmış beton yollar
• Parklar, kaldırımlar, millet bahçeleri ve düşük trafik altındaki yollar için çevreci çözümler sunan geçirimli beton yollar
• Zemin ıslahı, çimento takviyeli temel ve alttemel gibi yol üstyapı uygulamaları
• Endüstriyel yapılar ve intermodal tesislerin gerek içinde ve gerekse dışında uygulanabilecek rijit üstyapı uygulamalar
• Havalimanları, tünel yapıları ve dönel kavşaklar gibi özel uygulamalar
• Otobüs ve metrobüs gibi lastik tekerlekli şehir içi ulaşım sistemlerinden, hafif ve ağır raylı sistemlerdeki rijit üstyapı uygulamaları
• Yerinde dökme veya prefabrik olarak inşa edilebilen ve yolkenarı sınırlama sistemlerinin bir parçası olan beton bariyerlerinin yanısıra bunlara entegre edilebilen veya ayrıca kullanılabilen gürültü bariyerleri konularıyla bir yelpazede bütüncül çimento esaslı rijit üstyapı uygulamalarına yer verilecektir.

Böylece, ülkemizin rekabet gücüne ve toplumun hayat kalitesinin yükseltilmesine katkı veren güvenli, erişilebilir, ekonomik, konforlu, hızlı, çevreye duyarlı, kesintisiz, dengeli, çağdaş hizmetlerin sunulduğu sürdürülebilir bir ulaştırma sistemi oluşturulmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Yine etkinlik kapsamında ulusal-uluslararası proje uygulayıcıları (projeci, müteahhit, müşavir) ile beton yol, beton bariyerler, geçirimli beton vb. yol ve yol yapı elemanlarının projelendirilmesi, uygulanması ve bakımı ile ilgili yerli ve yabancı makine, ekipman, teçhizat, malzeme üreticileri ile tedarikçilerinin katılacağı bir sergi düzenlenecektir.

Farklı rijit üstyapı uygulamalarını ele alacak “2. Beton Yollar Kongre ve Sergisi”ne; üniversitelerin ilgili anabilim dallarını, kurum ve kuruluşların konu ile ilgili birimlerini ve ülkemiz yol sektöründe yer alan tüm tarafları bildiriyle, dinleyici olarak veya sergide yer almak üzere katılımları beklenmektedir.

KONGRE TARİHİ VE YERİ

2. Beton Yollar Kongresi ve Sergisi 16-17 Kasım 2022 tarihlerinde KGM Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu’nda yapılacaktır.

BİLDİRİLER

Etkinlikte Türkçe- İngilizce, İngilizce- Türkçe simultane tercüme hizmeti verilecektir. Kongreye bu duyuruda belirtilen konularda hazırlanan ve Bilim Kurulu’nca uygun görülen Türkçe ve İngilizce bildiriler kabul edilecektir. Bildiri yazım kurallarına BURAYA tıklayarak (PDF, 344kB) ulaşabilirsiniz. Bildiriler aynı web sitesinden online olarak gönderilecektir.

SERGİ

Kongre sırasında, ulusal-uluslararası proje uygulayıcıları (projeci, müteahhit, müşavir) ile beton yol, beton bariyerler, geçirimli beton vb. yol ve yol yapı elemanlarının projelendirilmesi, imalatı, uygulanması ile ilgili yerli ve yabancı makine, ekipman, teçhizat, malzeme üreticileri ile tedarikçilerinin katılacağı bir sergi düzenlenecektir. Kısıtlı sayıdaki sergi alanı için yer tahsisi başvuru sırasına göre yapılacak olup detaylar için byk22@turkcimento.org.tr ile iletişime geçilmelidir.

KONGRE TAKVİMİ

Bildirilerin gönderilmesi için son tarih: 2 Eylül 2022
Bildiri inceleme sonuçlarının duyurulması: 5 Ekim 2022
Sergi için son başvuru: 28 Ekim 2022
Kongre ve Sergi: 16-17 Kasım 2022

Kayıt ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/2-beton-yollar-kongre-ve-sergisi_191783.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!