Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2009 Dünya Mimarlık Günü: "Küresel Kriz Karşısında Mimarların Gücü"

“Küresel Kriz Karşısında Mimarların Gücü” teması altında Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) mimarlara sahip oldukları teknik, kültürel, ekonomik ve toplumsal yeteneklerden dolayı, küresel krizin yaşandığı bu dönemde büyük ölçekli görevler almaya çağrı yapılıyor. Bu yıl 5 Ekim’de kutlanacak olan Dünya Mimarlık Günü teması “Küresel Kriz Karşısında

yapi.com.tr

Buluşmalar

2009 Dünya Mimarlık Günü: "Küresel Kriz Karşısında Mimarların Gücü"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 5 Ekim 2009
DÜZENLEYEN: UIA
+ Ajandama Ekle

Küresel Kriz Karşısında Mimarların Gücü” teması altında Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) mimarlara sahip oldukları teknik, kültürel, ekonomik ve toplumsal yeteneklerden dolayı, küresel krizin yaşandığı bu dönemde büyük ölçekli görevler almaya çağrı yapılıyor. Bu yıl 5 Ekim’de kutlanacak olan Dünya Mimarlık Günü teması “Küresel Kriz Karşısında Mimarların Gücü” olarak belirlendi.

Projenin ölçeği ve doğası ne olursa olsun, karmaşık ilişkiler mekanizmasının itici gücü olarak tanımlanan mimarların görevlerinden birinin, yeni işveren, yeni arazi, yeni iklim koşulları, yeni program, yeni bütçe, yeni kullanıcılar olarak tanımlanan yeni koşullarda uygun çözümlerin geliştirilmesi olduğu ifade ediliyor. Dolayısıyla çevresel, iklimsel, mali ve toplumsal krizin mimarların yeni teknik, çevresel, toplumsal, ekonomik ve estetik çözümler geliştirmek üzere bir sıçrama tahtası olarak kullanabilecekleri ve içinde bulunduğumuz sıkıntılı durumda öncü bir rol üstlenmek konusundaki yeteneklerini göstermek açısından bir fırsat olarak değerlendirebilecekleri ifade ediliyor.

2009 Dünya Mimarlık Günü kutlamaları kapsamında UIA üyelerinden, küresel krizin etkilerini azaltmak konusunda mimarların harcadıkları enerjiyi ve geliştirdikleri mimari ve kentsel çözümleri sergileyen çeşitli yerel ve ulusal projeler sunmaları bekleniyor.

Haber, Mimarlar Odası Genel Merkez'in kurumsal web sitesinden derlenmiştir.


ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/2009-dunya-mimarlik-gunu-kuresel-kriz-karsisinda-mimarlarin-gucu_67824.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!