Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

9B Konuşmaları, "Sakil Mimariye Doyamamak"

9. Uluslararası İstanbul Bienali çerçevesinde gerçekleştirilen "9B Konuşmaları", 2 Şubat Çarşamba günü Alman sanatçı Erik Göngrich’in ‘Sakil Mimariye

yapi.com.tr

Toplantılar

9B Konuşmaları, "Sakil Mimariye Doyamamak"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 2 Şubat 2005 18:30
BİTİŞ TARİHİ: 2 Şubat 2005
+ Ajandama Ekle

. Uluslararası İstanbul Bienali çerçevesinde gerçekleştirilen "9B Konuşmaları", 2 Şubat Çarşamba günü Alman sanatçı Erik Göngrich’in ‘Sakil Mimariye Doyamamak – Los Angeles’tan sonra İstanbul’da da…’ başlıklı konuşmasıyla devam ediyor. Saat 18:30’da başlayacak olan konuşma Beyoğlu’ndaki Goethe-Institut “Teutonia” binasında gerçekleşecek.

Göngrich'in önceki çalışmalarını ve 9. Uluslararası İstanbul Bienali için oluşturmayı planladığı projesini ayrıntılarıyla anlatacağı ”9B Konuşmaları - III” İngilizce olacak ve simultane çeviri ile ücretsiz olarak izlenebilecek.

Mimari bilgisini multimedya sanatları ile birleştirerek Berlin, Paris, Buenos Aires, Mexico-City, Los Angeles ve İstanbul gibi ziyaret ettiği şehirlerdeki deneyimleri üzerine projeler üreten Erik Göngrich görsel olarak ilgi çekici, duygusal ve sıcak bir dili tercih ediyor. Sanatçı, fotoğraflar, çizimler, enstalasyonlar, kitaplar, turlar ve şehir halkıyla yaptığı sohbetler aracılığı ile bu kentlerde kamusal alanların nasıl kullanıldığını toplumsal ve estetik açıdan inceliyor.















Erik Göngrich, "9B Konuşmaları - III" çerçevesinde açıklayacağı ve 9. Uluslararası İstanbul Bienali ile ilişkilendireceği projelerden ”Starving for Embrassing Architecture - Sakil Mimariye Doyamamak” için Los Angeles’ta kaldığı altı ay boyunca bisikletle dolaşarak karşılaştığı yapıları ve durumları belgeleyen resimler çekip, şehir sakinlerine ideal bir yaşama ve çalışma alanına duydukları özleme dair sorular yöneltti. Ortaya çıkan sergi, sanatsal müdahaleler ve mimari önermeler, çizimler ve fotoğraflardan oluşan bir kitap ve modellerden mobilyalara dek birçok objeyi biraraya getirdi.

Göngrich, 9. Uluslararası İstanbul Bienali için projesinin odağını özel alandan kamusal alana çevirecek. İstanbul’da geçireceği bir ay boyunca ‘İstanbul için ideal bir ortak yaşam ve buluşma alanı nasıl olmalıdır?’ sorusuna cevap arayacak sanatçı için "9B Konuşmaları - III" İstanbul’da kamusal alanın kullanımı ve paylaşımı üzerine odaklanacak araştırmasının temelini oluşturacak iletişimi başlatacak.

1966 doğumlu Erik Göngrich, Karlsruhe Universitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Erik Göngrich 1991 yılından beri Berlin’de yaşıyor.

9B KONUŞMALARI - III 2 Şubat 2004, Çarşamba - saat 18:30Goethe-Institut “Teutonia”Galip Dede Cad. No:85 - Tünel

Ayrıntılı bilgi için :


http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/9b-konusmalari-sakil-mimariye-doyamamak_22530.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!