Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

9B Konuşmaları, İngiliz Sanatçı Pavel Büchler ile Devam Ediyor

9. Uluslararası İstanbul Bienaliçerçevesinde gerçekleştirilen "9B Konuşmaları", 21 Nisan Perşembe günü İngiliz sanatçı Pavel Büchler’in

yapi.com.tr

Toplantılar

9B Konuşmaları, İngiliz Sanatçı Pavel Büchler ile Devam Ediyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 21 Nisan 2005 18:30
BİTİŞ TARİHİ: 21 Nisan 2005
+ Ajandama Ekle

b>9. Uluslararası İstanbul Bienaliçerçevesinde gerçekleştirilen "9B Konuşmaları", 21 Nisan Perşembe günü İngiliz sanatçı Pavel Büchler’in “Making Nothing Happen - Hiçbir Şeyi Gerçekleştirmek” başlıklı konuşmasıyla devam ediyor. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan konuşma, saat 18:30’da başlayacak.

Büchler’in önceki çalışmalarını ve İstanbul Bienali için oluşturmayı planladığı projesini anlatacağı "9B Konuşmaları - VI" İngilizce olacak ve simültane çeviri ile ücretsiz olarak izlenebilecek.

Sanat pratiğini “hiçbir şeyi gerçekleştirmek” olarak tanımlayan Pavel Bücher eski teknolojik aygıtlar, ses kayıt sistemleri, ışık kaynakları ve metinlerin maddi ve düşünsel varlığını kullanarak oluşturduğu enstalasyonlarında sanatta deneyim ve anlamın ortaya çıkışını inceliyor.

Büchler, “Live” (Canlı, 2003) isimli çalışmasında, arşivindeki farklı müzik tarzlarına uzanan 351 ‘canlı’ albümdeki seyirci sesleri ve alkışlarını bir araya getirdi. Büchler, bu yolla boş bir salonda ‘hiçbir şey’den sanat seyircisinin varlığını canlandırdı. Aynı zamanda dilin çarpıklığına da odaklanan Büchler, iletişimdeki boşluklara da dikkat çekiyor. Sanatçı “Diary 2001” (Günlük 2001, 2003) isimli çalışmasında bir yıl boyunca defterin aynı sayfasına günlük tutarak anlamsız bilgilerle dolu pürüzlü bir yüzey yarattı.

Büchler, çalışmalarından örnekler sunacağı konuşmasının sonunda 9. Uluslararası İstanbul Bienali’nde sergilenecek projesinden bahsedecek. Sanatçı bu projesinde, dünya çapında yaptığı araştırma sonucu elde ettiği 20 adet nadir bulunan hoparlör, eski yazı-ses dönüştürücü yazılımları ve Franz Kafka’nın Şato’sunu, iletişimin aynı anda hem mevcut hem de engellenmiş olmasına dikkat çekmek için bir araya getirecek. Pavel Büchler bu projesinde iletişimin giderek teknolojikleştiği çağdaş kent hayatında ironik bir şekilde parçalanan mesajlar ve kaybolan anların izini sürecek.

Akademisyen ve yazar olarak İngiliz çağdaş sanatının önemli figürlerinden biri olan Pavel Büchler, Manchester Metropolitan Üniversitesi Sanat ve Tasarım Bölümü’nde profesör olarak çalışıyor. Cambrige Darkroom oluşumun kurucularından olan Büchler, 1992 ile 1996 yılları arasında Glasgow Sanat Okulu Güzel Sanatlar bölümünün dekanlığını yaptı.

Sanatçı hakkında daha fazla bilgi için, sanatçının sitesini ziyaret edebilirsiniz: http://www.artdes.mmu.ac.uk/profile/pbuchler

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/9b-konusmalari-ingiliz-sanatci-pavel-buchler-ile-devam-ediyor_25650.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!