Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Açık Masa, Kader Kısmet Atölyesi ve Kültürel Aracılar'ı Ağırlıyor

Tütün Deposu'nda İştirak başlıklı program çerçevesinde çeşitli konukları ağırlayarak bir tartışma ve paylaşım zemini oluşturmayı amaçlayan Açık Masa; 21 Aralık'ta Kader Kısmet Atölyesi ve Kültürel Aracılar'ı ağırlıyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

Açık Masa, Kader Kısmet Atölyesi ve Kültürel Aracılar'ı Ağırlıyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 21 Aralık 2012 18:30
YER: Tütün Deposu
ŞEHİR: İstanbul
+ Ajandama Ekle

Tütün Deposu'nda İştirak başlıklı program çerçevesinde çeşitli konukları ağırlayarak bir tartışma ve paylaşım zemini oluşturmayı amaçlayan Açık Masa; 21 Aralık'ta Kader Kısmet Atölyesi ve Kültürel Aracılar'ı ağırlıyor. Mürüvvet Türkyılmaz tarafından yürütülen Açık Masa İştirak Programı Elmaz Deniz işbirliğiyle gerçekleşiyor.

Kadınların Dayanışmacı Üretimi: Kader Kısmet Atölyesi

Neşe Ozan
Davetlisi: İlhan Sayın

Kader Kısmet Atölyesi, geçim için evde ortaklaşa elişi yapan bir dayanışma grubudur. Grup, mahallenin yıkımından hayatı etkilenen Sulukuleli kadınlar ve onlarla dayanışan aktivistler tarafından kuruldu. Kumaş üzerine elle baskı tekniklerini öğrenen grup üyeleri, emeklerini birleştirerek, zorlaşan yeni hayat koşullarının üstesinden gelmeye çalışıyorlar. Bu grupta bilen bilmeyene öğretiyor, birbirini destekliyor. Birarada çalışmaktan doğan güzellik herkese çok iyi geliyor... Kader Kısmet Atölyesi, kalıcılığı ve kendi ayakları üzerinde durmayı dayanışmada arayan bir yerel deneyim olarak yoluna devam ediyor.

Kültürel Aracılar

Erdoğan Yıldız
Davetlileri: Ece Sarıyüz, Fevzican Abacıoğlu

Gülsuyu Gülensu Mahalleleri Maltepe'de 2004 yılından bu yana dönem dönem "Kentsel Dönüşüm" süreci ile uğraşan üniversiteler, ilçe belediyesi, aktivist gruplar, platform vd. kurumlarla çalışmalar yürütmüştür. Bu çalışmalar içinde belki de en özgün olanı "Kültürel Aracılar" olmuştur. Kısaca periferide kültür kendini nasıl ifade ediyor sorusundan yola çıkan Kültürel Aracılar mahallede bir mekanda dönem dönem yaratıcı mimarlık, sanat performansları ve söyleşilerle 2 yıla yakın bir çalışma yürütmüştür. Gözlemler öyle gösteriyor ki; mahalleleri savunma araçlarında bilinen anlamın dışında başka türlü "Barikat" ların da mümkün olabileceğini düşündürmüştür.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/acik-masa-kader-kismet-atolyesi-ve-kulturel-aracilari-agirliyor_103436.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!