Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Antik Cisterna'da Karma Sergi

Karma Sergi

yapi.com.tr

Sergiler

Antik Cisterna'da Karma Sergi Nevbahar'ın sergideki çalışmalarından birisi.
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 22 Temmuz 2006
BİTİŞ TARİHİ: 22 Ağustos 2006
YER: Antik Hotel - Antik Cisterna Sergi Salonu, Sekbanbaşı Sok. No: 10 Beyazıt, İstanbul
DÜZENLEYEN: Antik Otel
DİĞER BİLGİLER: T: (0212) 638 58 58 F: (0212) 638 58 65 E: info@antikhotel.com
+ Ajandama Ekle

Neveser, Nevbahar, Bedriye Çalışkan, Evrensel Ürüm ve Sevgi Ürüm, Antik Hotel - Antik Cisterna Sergi Salonu'nda açılacak karma sergide biraraya geliyorlar.

Antik Cisterna Sergi Salonu'nun Geç Roma ve Erken Bizans dönemlerinden kalma mistik ve gizemli ortamında yapıtlarını sergileyecek sanatçılardan Nevbahar ve Neveser Aksoy kardeşler, Paris Devlet Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda sanat eğitimi aldıktan sonra Sorbonne Üniversitesi'nde doktora yapmışlar. Her iki sanatçı da yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda kişisel sergi açmış, uluslararası fuar ve bienallere katılmış, ödüller almışlar. Kent sokakları ve parklarındaki günlük yaşamı dokusal değerlerden arınmış renkler ve yalın formlarla yorumlayan Nevbahar, bu sergiye çarşı ve pazarlardan kilimli kompozisyonları ile katılıyor.Yaşamını halen Paris'te sürdüren Neveser, eski yapıların, evlerin pencerelerini değişik gereç ve teknikleri ustaca harmanlayarak, doku ve çarpıcı renk uygulamalarıyla yorumlaması ile tanınıyor.

FH Kunstseminar Metzingen'de sanat eğitimi alan Bedriye Çalışkan, 1961'den bu yana Almanya'da yaşıyor. 1991'den bu yana Almanya'da çok sayıda sergilere katılmış. Çalışırken resmin iç dinamiğinin, renk ve ton etkileşimlerinin kendisini dış gerçeklikten, mekansal ve nesnel ayrıntılardan uzaklaştırarak, soyut kavramlara götürdüğünü ifade eden sanatçının, bu sergi Türkiye'de katıldığı ikinci etkinlik.

Sevgi Ürüm'ün
bir çalışması.

Karma serginin en genç sanatçısı olan Evrensel Ürüm, MSGSÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'nden bu yıl mezun olmuş. Sanat eğitimi süresince resim bölümünden serbest desen, estetik dersleri almış ve annesi Sevgi Ürüm ile aynı atölyede resim çalışmalarını geliştirmiş. "Gördüklerimde, görünür olmayan içkenliğimi ortaya koyuyorum" diyen Evrensel, sınırsız bir coşkunun biçimlere dönüştüğü bir trans halinde çalışıyor. Sergiye suluboya çalışmaları ile katılıyor.

Bazen kurgusal, bazen "Ruh halini serbest bırakmak, zinciri koparmak, değişim yaşamın özünde var" diyerek spontan çalışan, karşıtlıkları resminde bir karşı duruş simgesi olarak ele alan Sevgi Ürüm, antik Efes Kenti'nden çıkış alan etkileşimle, görsel simge dilini karışık teknikler ile çeşitleyerek oluşturduğu çalışmalarıyla katılıyor sergiye. Sanatçı, Ankara Gazi Üniversitesi Resim Bölümü mezunu. 1974'den bu yana yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda ulusal ve uluslararası sanat etkinlikleri ve kişisel sergilerle çalışmalarını sürdürüyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/antik-cisternada-karma-sergi_46905.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!