Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Asansörün Geleceği 'Forum İstanbul'da

14-17 Nisan 2005 tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü’nde düzenlenen Asansör İstanbul Fuarı kapsamında, “Future” (Gelecek) teması ile bu yıl ilk kez

yapi.com.tr

Toplantılar

Asansörün Geleceği 'Forum İstanbul'da
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 14 Nisan 2005
BİTİŞ TARİHİ: 17 Nisan 2005
+ Ajandama Ekle

b>14-17 Nisan 2005 tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü’nde düzenlenen Asansör İstanbul Fuarı kapsamında, “Future” (Gelecek) teması ile bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Forum İstanbul toplantıları, “Uzay Asansörü” Projesi’nden, geleceğin malzeme ve teknolojilerine ve dünya asansör istatistiklerine kadar birçok önemli konuda uluslararası konuklara evsahipliği yapacak.

Bilgi toplumunda, teknoloji yaşamın her alanında değişimi sürekli kılarken, kitaplar ve sinema filmleri ile paylaşılan hayaller, çok uzun zaman geçmeden yaşam biçimine dönüşüyor. Teknolojinin insanoğluna sunduğu önemli armağanlardan biri olan, dikey ulaşım aracı asansörler de bu değişimin öncülerinden. 20. yüzyılın bilimkurgu eserlerinde yer alan asansörler, bugün artık dev plazalarda, kulelerde, hatta uçaklarda kullanılıyor. Asansör endüstrisi, 21. yüzyılda, insanoğlu’na yeni ve daha büyük sürprizler hazırlıyor. Bu yıl 9.’uncusu düzenlenen Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Forum İstanbul toplantıları ile asansörün geleceğine de evsahipliği yapıyor.

Geleceğin asansörleri

Asansör İstanbul ’05, Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (AYSAD) desteği ile 14-17 Nisan 2005 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuar kapsamında, bu yıl ilk kez düzenlenen “Forum İstanbul” toplantıları, asansör teknolojilerine yön veren dünyanın önemli kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini İstanbul’da bir araya getiriyor. Teması “Future” (Gelecek) olarak belirlenen Forum İstanbul’da, asansör sektörünün profesyonelleri, geleceğin dünyası ve geleceğin pazar koşulları ile ilgili öngörülerini ortaya koyacaklar.

“Uzay Asansörü ATA Projesi” ile NASA’ya kabul edilen, bu kapsamda SISCA adlı araştırma ekibinin liderliğine kadar yükselen ve halen Japonya Uzay Havacılık Dairesi’nde (JAXA) Uzay-Fizik Departmanı’nda takım lideri olarak görev yapan Türk tasarımcı Serkan Anılır, Forum İstanbul toplantıları kapsamında bugünün ütopyası ve geleceğin dünyasını yansıtan projesini Türk Asansör Sektörü ile paylaşacak. VDMA (Alman Makine Üreticileri Birliği)İstatistik Komite Başkanı Ebru Gemici ise “Avrupa Asansör Sektörünün İstatistiksel Değerlendirmesi”ni aktararak, cazip Avrupa pazarı ile ilgili ipuçları verecek.

Bu alandaki kitabı büyük ilgi gören Zaragoza ve Houston Üniversiteleri Taşımacılık Mühendisliği Profesörü Antonio Miravete ise, “Asansörlerde Yeni Malzeme ve Yeni Teknoloji Uygulamaları” sunumuyla geleceğin teknolojisi konusunda sektörü aydınlatacak. Forum İstanbul’da ayrıca, ELA Genel Sekteri Luc Rivet de “SNEL” ( Safety Norm for Existing Lifts - EN81-80) konulu bir konuşma yaparak, Avrupa’da eski asansörlerin güncel güvenlik normlarına uygun dönüştürülmesinin esaslarını anlatacak.

Asansör İstanbul’05, dış pazarlarda giderek güçlenen Türk Asansör Sektörü’ne Avrasya coğrafyasındaki potansiyeli değerlendirmek için global bir vitrin yaratmakla kalmayacak, aynı zamanda Forum İstanbul ile sektörün vizyonunun gelişmesine de katkı sağlayacak.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/asansorun-gelecegi-forum-istanbulda_22686.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!