Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Aslolan Çizgidir Sergisi

Yirminci yüzyılın ikinci yarısında, özellikle enstalasyonları, aksiyon ve happening'leri ile ünlenen Alman sanatçı Joseph Beuys'un Türkiye'deki ilk

yapi.com.tr

Sergiler




BAŞLANGIÇ TARİHİ: 18 Ocak 2005 16:01
BİTİŞ TARİHİ: 18 Ocak 2005 16:01
+ Ajandama Ekle

b>Yirminci yüzyılın ikinci yarısında, özellikle enstalasyonları, aksiyon ve happening'leri ile ünlenen Alman sanatçı Joseph Beuys'un Türkiye'deki ilk büyük sergisi 18 Şubat 2005'te Yapı Kredi Kazım Taşkent Galerisi'nde açılıyor.

"Joseph Beuys - Aslolan Çizgidir" sergisi bir anlamda, her ne kadar farklı yaklaşımları olsa da, klasik ressamlarda olduğu kadar, her başarılı çağdaş sanatçının temelinde sağlam "çizgi"nin yattığını kanıtlıyor.

Sergide yer alan 145 desen, Beuys'un daha sonraki işlerinde iyice belirecek olan sanat anlayışının tüm ipuçlarını barındırıyor. Bu çizimler insan ve hayvan bilinci, düşünce ve dilin sorunları üzerine yoğunlaşıyor. Sanatçının desenleri onun Batılı sanatın sınırlarını zorlayan ve bir tür Doğulu anlayışını çağdaş sanata taşıyan düşün dünyasının izleri olarak görülebilir.

Sergide yer alacak olan Beuys seçkisi, Franz Joseph ve Hans van der Grinten kardeşlerin, Moyland Museum Schloss'taki Joseph Beuys Arşivi'nde bulunan yaklaşık 5000 parçalık Beuys koleksiyonundan seçildi. Serginin küratörlüğünü, müzenin Joseph Beuys Arşivi yöneticisi Bettina Paust üstlendi. Almanca-Türkçe yayımlanacak olan sergi kataloğunda Paust'un yanı sıra Franz van der Grinten, oğlu Gerhard van der Grinten, Barbara Strieder, Canan Beykal ve Ali Akay'ın yazıları bulunuyor.

Sergi Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık A.Ş., Goethe-Institut Istanbul, Museum Schloss Moyland ve Westdeutsche Landesbank A.G. İstanbul’un işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/aslolan-cizgidir-sergisi_22406.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!