Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Az çoktur; Sürdürülebilir Yapı Tasarımında BIM'ın Gücü

Autodesk ve SAYISAL GRAFİK, Yapı-Endüstri Merkezi’nin ev sahipliğinde “Yapı Tasarımı Sektörü”nü bir araya getiriyor. Tüm gün sürecek etkinlikte yapı projelerinde koordineli, tutarlı, hesaplanabilir bilginin üretilmesini, saklanmasını ve yeniden kullanılmasını sağlayan BIM (Yapı Bilgi Sistemi) teknolojisi ve bu teknolojiyle üretilmiş projelerden

yapi.com.tr

Toplantılar

Az çoktur; Sürdürülebilir Yapı Tasarımında BIM'ın Gücü
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 17 Aralık 2009 10:30
BİTİŞ TARİHİ: 17 Aralık 2009 17:30
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: Autodesk ve SAYISAL GRAFİK
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 266 70 70
+ Ajandama Ekle

utodesk ve SAYISAL GRAFİK, Yapı-Endüstri Merkezi’nin ev sahipliğinde “Yapı Tasarımı Sektörü”nü bir araya getiriyor. Tüm gün sürecek etkinlikte yapı projelerinde koordineli, tutarlı, hesaplanabilir bilginin üretilmesini, saklanmasını ve yeniden kullanılmasını sağlayan BIM (Yapı Bilgi Sistemi) teknolojisi ve bu teknolojiyle üretilmiş projelerden örnekler sunulacak. Toplantıda ayrıca BIM’in inşaat sektörünün gündeminde yer alan yeşil bina ve sürdürülebilir tasarım konularında sağlayacağı yararlar ve bu alanda iki önemli uluslararası sertifikasyon olan LEED ve BREEAM hakkında bilgi verilirken, Autodesk’in bu alanlarda sunduğu çözümler canlı olarak gösterilecek.

Kimler konuşacak?
Autodesk’ten Emmanuel Di Giacomo’nun BIM teknolojisi ve uygulamaları hakkında vereceği detaylı bilginin ardından Autodesk’in BIM çözümünün temelini oluşturan Revit Architecture, Revit Structure ve Revit MEP yazılımları canlı sunumlarla tanıtılacak. Bu ürünleri kullanan ve BIM teknolojisinden faydalanan kullanıcıların yer alacağı oturumlarda, yurtdışından ve yurtiçinden mimarlar kendi deneyimlerini aktaracak.


Sürdürülebilir tasarım ve yeşil binalar da konsunda Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nden (ÇEDBİK) uzmanlar, bu alanda ABD ve Avrupa’da kullanılan LEED ve BREEAM yeşil bina değerlendirme sistemleri hakkında bilgi verecek. Bu sistemler ve Türkiye’de de yeni yürürlüğe giren Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne uygun yeşil bina tasarlamayı kolaylaştıran BIM çözümlerinin yanı sıra, enerji analizlerinde kullanılan Autodesk Ecotect Analysis de canlı olarak ilk defa bu etkinlikte gösterilecek.

Yeni Autodesk ürünleri sektör ile tanışacak
Türkiye’de ilk defa sektör ile tanışacak olan yeni Autodesk ürünleri, “Autodesk Ecotect” gerçek zamanlı proje paylaşımı ve görselleştirme için geliştirilen “Autodesk Navisworks” ve dünyada haklı bir saygınlıkla izlenen statik analiz yazılımı “Autodesk Robot Structural Analysis” olacak.

Toplantıya katılmak için mutlaka kayıt yaptırılması gerektiği bildiriliyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/az-coktur-surdurulebilir-yapi-tasariminda-bimin-gucu_74450.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!