Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Berlage Enstitüsü'nden IND'ye Hollanda Deneyimi"

Mimarlık kültürünü geliştirmek, konuşulur ve tartışılır kılmak amacıyla mesleğin pratik ve teorik alanlarından kişileri ağırlayan "İKÜ Mimarlık Konuşmaları"nın Güz 2010 döneminde Arman Akdoğan'ın "Berlage Enstitüsü'nden IND'ye Hollanda Deneyimi" başlıklı sunumu ile devam ediyor.

yapi.com.tr

Toplantılar

"Berlage Enstitüsü'nden IND'ye Hollanda Deneyimi"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 6 Aralık 2010 12:00
YER: İKÜ Önder Öztunalı Salonu Ataköy Yerleşkesi, Ataköy - İstanbul
DÜZENLEYEN: İstanbul Kültür Üniversitesi
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 498 4297 - 4640
+ Ajandama Ekle

imarlık kültürünü geliştirmek, konuşulur ve tartışılır kılmak amacıyla mesleğin pratik ve teorik alanlarından kişileri ağırlayan “İKÜ Mimarlık Konuşmaları”nın Güz 2010 döneminde Arman Akdoğan’ın “Berlage Enstitüsü’nden IND’ye Hollanda Deneyimi” başlıklı sunumu ile devam ediyor.

Mimarlık lisans eğitimini 1999 yılında Mimar Sinan Üniversitesi`nde tamamlayan ve Berlage Institute Postgraduate Programı’nı 2002 yılında bitiren Akdoğan, “İKÜ Mimarlık Konuşmaları” kapsamında mesleki deneyimini paylaşacak.

Akdoğan’ın sunumu, 6 Aralık Pazartesi günü 12:00 – 13:00 saatleri arasında İKÜ Önder Öztunalı Salonu Ataköy Yerleşkesi’nde izlenebilir.


Arman Akdoğan Hakkında

Akdoğan, Berlage Institute’da Bart Lootsma ile Avrupa`daki göçmenlerin kent içindeki fiziksel oluşumlarını inceleyen bitirme tezi çalışmasını sundu. Yine Bart Lootsma ile birlikte Bruno Taut`un 1915’lere ait ütopik mimarlık görüşlerini aktaran Research for Research isimli kitabı yayınladı.

2003-2006 yıllarında West 8 Urban Design and Landscape Archictecture’da çalıştı. Adrian Geuze ile yaptığı çalışmalarının en önemlisi Rotterdam Istasyonu’dur. 2005 yılında ikinci Rotterdam Bienali`ne Türkiye pavyonunu temsilen misafir kuruator olarak davet edildi. 2006 yılında OMA (Office for Metropolitan Architecture) Rem Koolhaas ofisinde mimari tasarımcı olarak çalıştı. 2007 yılında Felix Madrazo ile beraber, Ispanya`da Ceuta şehrinde konut yarışmasını kazandı. Bu yarışmanın uygulamaya geçmesiyle oluşan momentum ile IND [Inter.National.Design]`ı 2007 yılında kurdu.

2009 yılından beri Rotterdam Akademisi mimari proje atelyelerinde davetli eğitmen olarak görev almaktadır. 2010 yılında Union3 adlı yeni bir araştırma grubu kurdu. Halen IND çatısı altında Ceuta’daki sosyal konutların inşaatını sürdürmekte; Saltillio (Mek) Casablanca (Fas), Türkiye ve Hollanda`da yer alan çeşitli kentsel planlama ve mimari projelerini sürdürmektedir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/berlage-enstitusunden-indye-hollanda-deneyimi_83687.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!