Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU

"Bir Tuval Olarak Kent"

"Bir Tuval Olarak Kent" / Galeri Artane

yapi.com.tr

Sergiler

"Bir Tuval Olarak Kent"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 6 Nisan 2007
BİTİŞ TARİHİ: 18 Mayıs 2007
YER: Galeri Artane, Cihangir, İstanbul
DÜZENLEYEN: Galeri Artane
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 249 25 63
+ Ajandama Ekle

aleri Artane, İngiliz sanatçı Aldous Eveleigh’in çalışmalarından oluşan Üstmetinli Fotoğraflar sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Aldous Eveleigh, dışavurumcu bir tarzda yağlıboyayla fotoğrafı buluşturduğu bu çalışmalarla, orijinal imgeden tümüyle farklı ama anlam katmanlarında onu da barındıran, sürrealizmi çağrıştıran yeni imgeler üretiyor.

‘Üstmetinli Fotoğraflar’ adı verilen bu özgün, iğneleyici ve aşındırıcı çalışmalar, fotoğrafın dokusunda gizlenen ve serap gibi beliren imgeleriyle ‘anlatı’yı yapılarının bir parçası haline getiriyor. Bu ‘öyküleme’ duygusu sanatçının ziyaret ettiği yerlerde geçirdiği deneyimlerden besleniyor ve kentin hemen her yerinde, sokaklarda, ev içlerinde, café’lerde, barlarda edindiği izlenimleri yansıtıyor.

‘Bir armağan olarak sanat’ düsturuyla, kartpostalları kişiselleştirerek yola çıkan Aldous Eveleigh, bir yere ait fotoğrafları o yer üzerine tablolara dönüştürerek, yerlerin mitolojisine ve algının işleyişine karşı duyduğu ilgiyi kitaplarla, büyük boyutlu tablolarla ve sinemayla yansıtabileceği, sanatsal soruşturmalarına yanıt oluşturabilecek bir sanat biçimi keşfetti.

Berlin çalışmalarını bir kitapta toplayan sanatçı, görünürde birbiriyle ilgisi olmayan imgelerin tutarlı bir yorumla birleştirilebileceğini gösterdi. Resimler bir araya geldiğinde, Berlin duvarının çökmesiyle önemli bir tarihi dönemeçte olan kentin psikolojik profilinden çarpıcı bir kesit ortaya çıkıyordu.

Film yapımcıları Charlie Paul ve Gilles Blaize ile yaptığı işbirliği çalışmalarını bir sonraki aşamaya taşıdı. Stop-motion film tekniğiyle resmin özgün fotoğraftan perdedeki ham imgeye yolculuğunu sergileyerek izleyicinin yaratıcı sürece tanık olmasını sağladı. İkiz Kulelerin yıkılmasından önce tamamladığı “New York, New Work” isimli film, bu tekniğin sanatçının bile öngörmediği boyutlara ulaşabileceğini gösterdi; 9/11 felaketinden sonra sanatçının çalışmalarındaki mizah azaldı, daha karanlık ve ürkütücü bir kehanet duygusu öne çıktı.

Sergide dört film gösterilecek
Easter in Ostend’ (1999), ‘New York New Work’ (2001), ‘Short Stretch of the Thames’ (2003) ve ‘Aldous in London’ (2005). Aldous Eveleigh’in önceki Berlin, Amsterdam, Fas, New York ve Londra serilerinden örneklere yer verilen filmlerde, bu kentlerin yerinde çizilmiş taslakları da bulunuyor.

Aldous Eveleigh Britanya’da ve yurtdışında açtığı çok sayıda sergiyle tanınıyor (çalıştığı farklı alanlar hakkında bilgi sahibi olmak için www.sierrabravo.co.uk adresine bakınız). Bu dönüştürülmüş fotoğraflar uzun yıllar sanatının bir yönünü yönünü oluşturdu; Bu özgün çalışmaları sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/bir-tuval-olarak-kent_52589.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!