Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Çevresel Sürdürülebilirlik Çalıştayı / Environmental Sustainability Workshop"

Türkiye ve Ermenistan'daki üniversitelerin Mimarlık ve Şehir Planlama bölümü öğrencileri ile ilgili dalların genç profesyonellerine yönelik olarak, 12-18 Aralık 2011 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ev sahipliğinde gerçekleşecek olan "Çevresel Sürdürülebilirlik Çalıştayı" (Environmental Sustainability Workshop) konuya ilgi duyanların

yapi.com.tr

Diğer

"Çevresel Sürdürülebilirlik Çalıştayı / Environmental Sustainability Workshop"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 12 Aralık 2011
BİTİŞ TARİHİ: 18 Aralık 2011
YER: YTÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yıldız Kampusu, Beşiktaş, İstanbul
DÜZENLEYEN: Civic Forum, Eurasia Partnership Foundation, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Fakültesi ve İzocam işbirliğinde
DİĞER BİLGİLER: A: YTÜ Yıldız Kampusu, Barbaros Bulvarı 34349 Yıldız - İstanbul İletişim: Doç. Dr. Birgül Çolak
+ Ajandama Ekle

Türkiye ve Ermenistan'daki üniversitelerin Mühendislik, Mimarlık ve Şehir Planlama bölümü öğrencileri ile ilgili dalların genç profesyonellerine yönelik olarak, 12-18 Aralık 2011 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ev sahipliğinde gerçekleşecek olan "Çevresel Sürdürülebilirlik Çalıştayı" (Environmental Sustainability Workshop) konuya ilgi duyanların katılımını bekliyor.

Ermenistan merkezli Civic Forum sivil toplum kuruluşu tarafından, Eurasia Partnership Foundation, YTÜ Mimarlık Fakültesi ve İzocam işbirliğinde düzenlenen çalıştay; çevresel sürdürülebilirlik ve yapılı çevreye, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji üzerinden odaklanacak. Çalıştayda ele alınacak diğer konular arasında sıfır emisyonlu binalar, pasif ev tasarımı, yapı ve kent ölçeğinde kullanılan fotovoltaikler, termal kolektörler ve rüzgar türbinleri yer alıyor.

Uluslararası tasarım ekiplerinin çevresel sürdürülebilirlik sorunsalına bir arada çözümler üreteceği "Çevresel Sürdürülebilirlik Çalıştayı", katılımcılara, birlikte çalışma becerisi aşılamayı hedefliyor. Çalıştayın temel amacı profesyonel gelişimi desteklemek olarak ifade edilirken, kültürler arası anlayışı teşvik eden insani bağların güçlendirilmesi de öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

Etkinliğin düzenleyicilerinden Civic Forum, "Çevresel Sürdürülebilirlik Çalıştayı"nı, güçlü işbirliklerinin kurulmasında bir ilk adım olarak niteliyor ve bu proje sayesinde gerçekleşecek etkileşimlerin sonraki basamakları belirlemede yardımcı olacağını ekliyor.


Kimler katılabilir?

Projeye, Türkiye'den yaklaşık 10 katılımcı seçilecek.Mühendislik, mimarlık ya da şehir planlama eğitimi öğrencileri ile 35 yaşını aşmamış genç profesyonellerin başvurabileceği çalıştayın kriterleri ve başvuru belgeleri şöyle sıralanıyor:

- Yeterli derecede İngilizce konuşmak.
- Çözüm odaklı olmak; sınırlı sürede verimli iş çıkarabilmek; farklı kültürlerden katılımcıların yer aldığı kalabalık ekiplerde etkin biçimde çalışabilmek; toleranslı ve açık fikirli olmak; yeni kültürler keşfetmeye istekli olmak.
- Projeye neden katılmak istendiğinin belirtildiği (maksimum 600 kelimelik) niyet mektubu.
- Özel ilgi alanlarını içeren özgeçmiş.


Proje Ekibi
Birgül Çolakoğlu, YTÜ
Kemal Gani Bayraktar, İzocam
Marine Manucharyan, Civic Forum
Alen Amirkhanian, American University of Armenia (AUA)
Sarhat Petrosyan, Yerevan State University of Architecture 

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/cevresel-surdurulebilirlik-calistayi-environmental-sustainability-workshop_89912.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!