Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Prova
BÖLÜM SPONSORU

Cowparade’da “İNekolojik Densizlik”

Cowparade’da “İNekolojik Densizlik”

Sergiler

Cowparade’da “İNekolojik Densizlik”
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 1 Ağustos 2007
BİTİŞ TARİHİ: 31 Ekim 2007
YER: İstanbul
DÜZENLEYEN: Şişli Belediyesi, Sinpa ve Linx Marketing
+ Ajandama Ekle



Dünyanın en büyük sanatsal açık hava etkinliği olarak adını duyuran Cowparade (İnek Geçidi), 1 Ağustos – 31 Ekim tarihleri arasında İstanbul sokaklarını süsleyecek. Modern sanat ve tasarımın bir ineğin formunda hayat bulacağı bu açıkhava heykel sergisinde yaklaşık 200 adet fiberglastan yapılmış gerçek boyutlardaki inek heykeli, tasarımcıların elinde birer tuvale dönüştü.

Yılmaz Zenger ve İNekolojik Densizlik




Yapı-Endüstri Merkezi de bu etkinliğe bir ineğe sponsor olarak katılıyor. Tasarımını Yüksek Mimar ve Tasarımcı Yılmaz Zenger’in üstlendiği ve “kentleşme ve endüstrileşmenin densizliklerinin ekolojik etkileri" temasını taşıyacak heykel, 3 ay süreyle YEM Kitabevi’nin önünde yer alacak. Zenger’in “İNekolojik Densizlik” adını verdiği inek heykeli, küresel ısınma, çarpık kentleşme, atmosfer ve çevre kirliliği etkilerine maruz kalan ve insan eliyle gittikçe kirlenen dünyada yaşananlara tepkisel bir yorum niteliği taşıyor.








Yapı-Endüstri Merkezi
’nin ineği, gittikçe kirlenen bir dünya formu üzerinde oturuyor. Bedenine kentleşmeye dair motifler işlenen heykelin tasarımcısı Yılmaz Zenger, heykelini şu cümlelerle anlatıyor : “Doğayı temsil eden bu inek, insanların kentleşmeyle verdikleri zararların sonucunda kurban ediliyor. Yeryüzü bize bin yıllar boyunca kentleşme için zemin sağladı, besledi büyüttü. Üzerinde endüstrimizi geliştirdik, topraklarında yaşadık, büyüdük, çoğaldık. Ama insanlar kendi menfaatlerine karşılık yeryüzünü kurban ettiler. Suçlu olan kentleşme olgusu değil, kentleşmeyi kötüye kullanarak bu olguyu çarpıtanlar. Şimdi hepsi geri çekildi. Sonuçta kurbanlık bir ineğe dönüşen kirli ve çarpık bir yeryüzüyle karşı karşıya kaldık”.

Belirli aralıklarla yerleştirilecek Cowparade heykellerinin hepsi birbirinden farklı olacak. Hayal gücünün sınırlarını zorlayan, İstanbul’a biraz daha eğlence, renk ve sanat katmayı amaçlayan inek heykellerinin yerleştirildiği güzerhagın bir de haritası yapılacak. Hazırlanan haritadan Şişli, Nişantaşı, Harbiye, Beyoğlu, Bebek, Ortaköy, Sultanahmet ve Kanyon, Akmerkez, Profilo, Metro City ve Cevahir gibi alışveriş merkezlerinde sergilenecek heykellerin adını, kimin tarafından yapıldığını ve durdukları noktaları öğrenmek mümkün olacak.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/cowparadeda-inekolojik-densizlik_55442.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!