Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Devabil Kara “4. Katman ” Sergisi

Washington D.C, Georgetown’da Parish Gallery tarafından temsil edilen Devabil Kara “4. Katman ” sergisini Ankara Siyah-Beyaz Sanat Galerisinde gerçekl

yapitr/Deniz TÜRKERİ

Sergiler

Devabil Kara “4. Katman ” Sergisi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 26 Kasım 2004
BİTİŞ TARİHİ: 15 Aralık 2004
+ Ajandama Ekle

ashington D.C, Georgetown’da Parish Gallery tarafından temsil edilen Devabil Kara “4. Katman ” sergisini Ankara Siyah-Beyaz Sanat Galerisinde gerçekleştiriyor.

1998 yılından itibaren yurtdışı sergilerine ağırlık veren Devabil Kara 5 yıl aradan sonra 2004-2005 yılında “4. Katman ” başlığı altında bir dizi sergiler gerçekleştirecektir. Bu sergilerden ilki 26 Kasım-15 Aralık 2004 tarihlerinde Ankara, Siyah-Beyaz Sanat Galerisinde olacaktır. “4. Katman ” sergisi Nisan 2005 tarihinde PG Art Sanat Galerisi, İstanbul’da yeni çalışmalarla sanat severlerle buluşacak.

Sanatçı 1990 tarihinde İstanbul Vakko Sanat Galerisi’nde açtığı ilk kişisel sergisinden bu yana 13 yurtiçi ve 2 yurtdışı sergi gerçekleştirmiştir. 1990-2004 yılları arası pek çok bienal, trienal ve uluslar arası sanat organizasyonlarına katılmış olan sanatçı Özgün baskı ve resim alanında 13 ödül almış 50’nin üzerinde gurup sergilerine katılmıştır. Sanatçının yurtiçi ve yurtdışında pek çok özel ve kurum koleksiyonlarında eserleri bulunmaktadır.

Devabil Kara yurtdışı sergilerini 1998’de ”izler ve Gölgeler” ve 2002’de “4. Katman” adı altında, Washington D.C, Georgetown’da bulunan Parish Gallery’de gerçekleştirdi. Sanatçıyı A.B.D’ de bu galeri temsil etmektedir. Son 10 yıldır Devabil Kara sanatını oluştururken, arkeoloji kavramından yola çıkmaktadır. Oluşturduğu imgelerle boşluğu görünür kılmaya çalışan sanatçı zaman ve boşluk kavramını çalışmalarının merkezine alarak işlerini “Zamanın hem içinde ve hem de dışında gezinerek geçmişle gelecek arasındaki boşluğu tamamlayan imgeler oluşturmaktayım” diye açıklamaktadır.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/devabil-kara-4-katman--sergisi_20941.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!